NyhederUDTAGELSE TIL POSTNORD DANMARK RUNDT


Juni måned: coloQuick-CULT holder kæden stram med imponerende kørsel på de danske landeveje


2017-07-03Marcello Bergamo Cup var den første udfordring, der ventede coloQuick-CULT i juni måned. En cup på 3 etaper i hhv. Silkeborg, Herning og Hammel. På 1. etape kørte Mathias Krigbaum væk fra udbrydergruppen og vandt en flot sejr over Nicklas Pedersen (Giant-Castelli) og holdkammeraten Rasmus Bøgh Wallin. Dermed var coloQuick-CULT i besiddelse af den gule førertrøje ved starten af 2. etape. Netop denne førertrøje forblev i coloQuick-CULTs besiddelse efter 2. etape, dog med et ejerskifte i form af Rasmus Bøgh Wallin. Finalen ved Marcello Bergamo Cup skulle køres i Hammel, og det skulle vise sig at blive en dramatisk én af slagsen. Måldommeren fik en afgørende rolle, da han tildelte Nicolai Brøchner (Riwal Platform) sejren i en yderst tæt spurt med Rasmus Bøgh Wallin, selvom flere mente at den unge coloQuick-CULT rytter var den rigtige vinder. Men humøret var stadig højt, idet Rasmus Bøgh Wallin vandt Marcello Bergamo Cup foran holdkammeraten Mathias Krigbaum. En fantastisk dobbeltsejr til coloQuick-CULT.

Helt så stor succes blev det dog ikke i weekenden efter, hvor coloQuick-CULT holdet skulle kører Fyen Rundt og GP Horsens Posten. Fyen Rundt blev en taktisk affære, hvor coloQuick-CULTs Torkil Veyhe og Louis Bendixen var med i nogle udbrud. Men grundet Vehyes flotte resultater i Tour de Fjords blev færingen anskuet fra alle sider og endte på en 6. plads, mens Louis Bendixen endte på en 9. plads. Det blev dog til en oprejsning for Torkil Vehye dagen efter, hvor det blev til en 3. plads efter et hårdt kørt cykelløb i Horsens.

Hernæst stod den på en af de hårdeste discipliner indenfor cykelløb, nemlig DM i holdløb på Falster. Med en starttid som andensidst skulle coloQuick-CULT drengene ud og forsøge at vise en god holdpræstation. Det blev såmen også et vellykket løb, der i sidste ende rakte til en flot 2. plads foran Team VéloCONCEPT. Vinderen af DM i holdløb blev de tempostærke ryttere fra Giant-Castelli. Det var generelt en stor cykelweekend på Lolland-Falster, da der dagen efter skulle køres 2. afd. af PostNord Cuppen. Her var coloQuick-CULT igen med fremme i finalen, hvor den unge Louis Bendixen sad i et udbrud med stærke ryttere som Casper Pedersen (Giant-Castelli), Jonas Aaen (Riwal Platform) og Mads Pedersen (Trek-Segafredo). Det var i mellem disse 4 ryttere at sejren skulle afgøres, hvilket faldt ud til fordel for Casper Pedersen. Louis Bendixen kom ind på en flot 3. plads, hvilket gav ham gode point til den samlede stilling i PostNord Cuppen.

Ligesom DM i holdløb var afsluttet ventede endnu et danmarksmesterskab i kulissen for coloQuick-CULT. Denne gang stod den på DM i linieløb. Efter flere angrebsforsøg fra Mathias Krigbaum for at køre alene til mål, måtte han se sig slået på stregen af en formstærk Mads Pedersen (Trek-Segafredo). Krigbaum endte på en flot 4. plads foran WorldTour ryttere som Michael Valgren (Astana), Christopher Juul Jensen (Orica-Scott) og Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport). Generelt et rigtig flot cykelløb som hold for coloQuick-CULT, fortalte sportsdirektør Christian Andersen. Dagen efter holdets gode præstation ved DM var der mere at glæde sig over for coloQuick-CULT. Det var nu en realitet at holdet var blevet udtaget som én ud af fem danske kontinentalhold til at deltage i PostNord Danmark Rundt 2017.

Juni måned blev afsluttet med manér da Torkil Veyhe, med mindre end 24 timer efter at have afsluttet DM i linieløb, kørte sig til tops i enkeltstarten ved NatWest Island Games i Gotland. Med en gns. fart på ikke mindre end 49,2 km/t slog han konkurenterne og kunne kalde sig sejrsherre.PODIEPLACERINGER TIL COLOQUICK-CULT


Maj måned: coloQuick-CULT med gode resultater i ind- og udland, heriblandt et norsk eventyr.


2017-06-09April måned blev afsluttet på et højt niveau med mange podieplaceringer til coloQuick-CULT, hvilket skulle opretholdes i gennem nye udfordringer i maj måned. Første weekend i maj bød på cykelløb i både Danmark og Norge for coloQuick-CULT. I Norge skulle holdet deltage i de to UCI 1.2 løb Sundvolden GP og Ringerike GP. De unge ryttere viste sig frem med god kørsel i det kuperede norske terræn, hvor bl.a. Jonas Vingegaard blev nr. 5 i Sundvolden GP. Mens de unge ryttere testede benene i det norske terræn, var der også succes at hente på de hjemlige danske landeveje. Her kørte Christian Moberg sig til en sejr i A-løbet i Hobro foran Jakob Frandsen (Team AURA) og nuværende U23 danmarksmester Michael Carbel (Team VéloCONCEPT). Torkil Veyhe viste også flot kørsel i Hobro, da han kom ind på en 4. plads.

Efter en god start på maj måned af coloQuick-CULT, skulle der i den efterfølgende weekend køres U23 DM i enkeltstart og linieløb samt to løb i byen Uppsala i Sverige. De erfarne ryttere drog til Sverige, hvor de skulle deltage i UCI 1.2 løbet Scandinavian Race samt gadeløbet Skandis GP. Da de fleste ryttere skulle kører U23 DM var forventningerne til de to løb i Sverige ikke skruet højt i vejret med de 4 erfarne ryttere til start. Til gengæld skulle de unge ryttere kæmpe om titlen som U23 danmarksmester i enkeltstart og linieløb i hhv. Kerteminde og Nyborg. Bedst placeret rytter i enkeltstarten blev Rasmus Wallin på en 6. plads, mens linieløbet kastede en 4. plads af sig til samme Wallin.

Hernæst skulle coloQuick-CULT køre cykelløb på hjemmebane ved de to AGRO-TOP løb i Struer og Skive. Med 6 ryttere til start i Struer var der lagt op til et stærkt repræsenteret coloQuick-CULT hold. Magnus Bak Klaris var blandt de 6 ryttere til start, og han skulle vise sig at være godt kørende i Struer, da han stak afsted med Andreas Hyldgaard (Team VéloCONCEPT). Klaris viste flot kørsel og kørte over stregen på en flot 2. plads. Louis og Moberg bliver hhv. 4. og 6. i løbet, hvilket viser holdets samlede styrke. Dagen efter stod den på AGRO-TOP løbet i Skive, hvor coloQuick-CULT skulle forsøge at gøre kunsten efter fra præstationen i Struer. Finalen blev her en meget tæt spurt mellem Anders Stokbro (Riwal Platform) og Rasmus Bøgh Wallin, hvor Wallin ender på en flot 2. plads. Overordnet set to løb, hvor coloQuick-CULT har været med til at præge løbet og skabt gode resultater.

I slutningen af maj måned blev der så endnu engang kørt cykelløb i både Norge og Danmark. Denne gang var udfordringen UCI 2.2 løbet Tour de Fjords, hvor et navn som Alexander Kristoff står på sejrslisten. Feltet var stærkt besat af et par WorldTour hold, men coloQuick-CULT viste imponerende kørsel i det norske. Allerede på 1. etape holdte et morgenudbrud hjem med Torkil Veyhe i blandt, hvor den stærke færing slutter etapen på en flot 4. plads samt som indehaver af trøjen for den mest angrebsivrige rytter. En fantastisk start, der skulle vise sig at holde trit i resten af løbet, fordi på 4. etape var samme Veyhe på pletten igen i et udbrud. Denne gang var den stærke færing 200 m fra en stor triumf, da han bliver hentet af Edvald Boasson Hagen lige før målstregen. Et fantastisk soloridt blev til en flot 2. plads for Torkil Veyhe. 4. etape blev dog også en trist affære da unge Jonas Vingegaard måtte udgå pga. et brækket lårben.

Hjemme i det danske stillede Krigbaum, Klaris og Bendixen til start i CPH Riders Cup, der foregik samtidig med Tour de Fjords. En cup, der er fordelt over 4 etaper i det sjællandske landskab. Her viste de unge coloQuick-CULT ryttere flot kørsel, hvor Magnus Bak Klaris ender på en 2. plads i den samlede stilling, mens Mathias Krigbaum efter at have været i førertrøjen endte på en samlet 4. plads. Alt i alt en Kr. Himmelfartsferie med flot kørsel af rytterne fra coloQuick-CULT, der viste sig frem på et højt niveau.

 VIND I SEJLENE FOR COLOQUICK-CULT


April måned: coloQuick-CULT med gode resultater i den første måned af sæsonen

 


2017-05-08Efter Rasmus Bøgh Wallins flotte resultater, i hhv. Slagelse og Greve, blev der den efterfølgende weekend kørt cykelløb i Rødekro og Sorø. Her viste coloQuick-CULT sig fra sin stærkeste side ved at hente en sejr hjem fra begge cykelløb. I Rødekro kørte Torkil Veyhe solo over stregen foran Nicklas Pedersen (Team Giant Castelli), mens det i Sorø blev til en sejr for Rune Almindsø, der endte øverst på skamlen foran Rasmus Quaade (Team Giant Castelli) og holdkammeraten Rasmus Bøgh Wallin. En weekend, der på alle måder stod i coloQuick-CULTs tegn.

Efter at have kørt Normandiet Rundt i slutningen af marts måned, tog coloQuick-CULT igen til Frankrig for at køre Tour du Loir-Et-Cher. Et etapeløb, der efter en hård start skulle vise sig at bringe imponerende resultater til coloQuick-CULT. Med en samlet sejr til Jonas Vingegaard i ungdomskonkurrencen, hvorved Magnus Bak Klaris og Jesper Schultz blev hhv. 2. og 3., samt en vundet holdkonkurrence kunne sportsdirektør Christian Andersen se tilbage på et vellykket Tour du Loir Et Cher.

Med en invitation fra løbsledelsen drog coloQuick-CULT til det berygtede cykelløb Tro-Bro Léon i Bretagne. Et cykelløb, der med sine grusveje og brostenspassager nærmere omtales "Det lille Paris-Roubaix". Sidste års vinder af løbet var vores egen Martin Mortensen, hvilket medførte en invitation til coloQuick-CULT. Det franske cykelløb, med store WorldTour hold som FDJ, AG2R og Cofidis, kastede ikke et topresultat af sig, men holdets Mathias Krigbaum kom dog i udbrud, og fik efter etapens afslutning kåringen som den mest initiativrige rytter. Alt i alt en god præstation af coloQuick-CULT taget i betragtning af modstanden fra øverst hylde i cykelsporten.

Hernæst skulle der køres cykelløb på de danske landeveje igen, hvoriblandt 1. afd. af Post Cuppen blev afgjort ved Danmarks største endagsløb GP Herning. En velkørende Martin Mortensen måtte se uheldet indtræffe, da en punktering satte ham ud af spillet om sejren. Dog var Torkil Veyhe første mand ind over brostenene i Herning, og han endte på en 6. plads.

coloQuick-CULT stillede til start ved Principia Løbet i Randers, hvilket blev til en kæmpe succes. Med coloQuick-CULT ryttere placeret fra 1. pladsen - 7. pladsen, må man sige at drengene styrede løbets gang med hård hånd. Sejren gik til Jesper Schultz efterfulgt af Anders Hardahl og Jesper Odgaard.

April måned blev afslutet på hjemmebane, da  Den Nordvestjyske Cykelweekend løb af stablen fra d. 28 til d. 30 april. Fredag gjaldt det GP Himmerland Rundt og de mange hektiske grusveje, hvor coloQuick-CULT sad med 6 ryttere i finalen. Bedste mand blev Rune Almindsø, der kom ind på en 6. plads. Lørdag gik turen videre til GP Viborg, der skulle vise sig at blive kontroversielt og hektisk. En afbrydelse af løbet og et par grusveje resulterede i dramatik og splittelser, som Vingegaard, Schultz og Hardahl drog nytte af. I finalen fik Jonas Vingegaard en flot 2. plads samtidig med at Hardahl og Schultz tog hhv. 9. og 10. pladsen.

Søndag var coloQuick-CULT på hjemmebane, da RENT LIV Løbet i Skive blev afviklet. Med sidevindskørsel og hurtigt tempo var der lagt op til dramatik på målstregen ved Posthustorvet. Sejren skulle findes i et udbrud på 3 ryttere, hvoriblandt coloQuick-CULTs Torkil Veyhe var repræsenteret. Den stærke færing indtog 3. pladsen i et løb, hvor coloQuick-CULT fik vist sig frem.COLOQUICK-CULT HENTER ÅRETS FØRSTE SEJR!


coloQuick-CULT tog årets første sejr, da Rasmus Bøgh Wallin kørte først over stegen


2017-04-05Den danske sæson begyndte i den forgangne weekend, med cykelløb i Slagelse og Greve. Det skulle vise sig at blive en succesrig én af slagsen, da coloQuick-CULT tog årets første sejr. Rasmus Bøgh Wallin kørte først over stegen i lørdagens løb foran Rasmus Quaade (Team Giant-Castelli).

Igen søndag kørte hele holdet et super flot løb og fik leveret Rasmus flot til finalen. Desværre måtte han denne gang "nøjes" med en anden plads, men alt i alt en super tilfredsstillende start på den danske sæson! Lad os håbe at der er flere sejre i vente i den kommende tid. Holdet kører i den kommende weekend cykelløb i Rødekro. FORMEN BLEV PUDSET AF I NORMANDIET


Tour de Normandie var et hårdt løb for coloQuick-CULT rytterne.


2017-03-29Der skal ikke herske tvivl om at Tour de Normandie var et hårdt løb for coloQuick-CULT rytterne. Målet med løbet var dog primært at få formen finpudset til den forestående sæson. Christian Andersen udtaler "selvølgelig ville vi gerne have haft et resultat med hjem, men drengene blev bedre dag for dag, og det var egentlig det, jeg gerne ville se". "På sidste etape kører vi helt kanon og deltager i alle udbrudsforsøg, men desværre fik vi ikke lov at komme afsted".

Hele holdet ser meget frem til at den danske sæson starter i den kommende weekend, med løb i Slagelse og og Greve. Forhåbentlig kan holdet hive en sejr med hjem. COLOQUICK-CULT STARTER I FRANKRIG!


Mandag starter coloQuick-CULT sæsonen i det Franske etapeløb Tour de Normandie.


2017-03-15Cykelløbet køres over syv relativt flade etaper, hvilket gør at vejrforholdene ofte har været afgørende for udfaldet. Særligt de mange muligheder for sidevindskørsel er medvirkende til at rytterne skal være opmærksomme hele løbet igennem.

Rytterne har dog trænet deres samarbejde godt på træningslejren, så de er klar til udfordringerne.

Det traditionsrige løb er blevet kørt siden 1939 og har prominente navne som Thor Hushovd og Samuel Dumoulin på sejrslisten. Måske bliver det en coloQuick-CULT rytter i 2017. Der skal i hvert fald ikke herske tvivl om, at alle mand vil kæmpe med alt hvad de har.

Holdet til Tour de Normandie består af Christian Moberg, Jesper Odgaard, Martin Mortensen, Rasmus Wallin, Rune Almindsø og Torkil Veyhe.Link til artikel »
COLOQUICK-CULT BLIVER GODT KØRENDE


Til 2017-sæsonen skal coloQuick-CULTs ryttere køre med GripGrab produkter.


2016-12-07Det er et meget spændende samarbejde coloQuick-CULT har indgået med GripGrab, som er et dansk topbrand med et fantastisk sortiment af handsker, skoovertræk og lignende accessoires til cykelbeklædning.

"GripGrab er garant for kompromisløs kvalitet og et produktprogram, der dækker alle vejrforhold. GripGrab optimerer hele tiden, så brugerne har de bedst mulige produkter og dette er en vigtig parameter for coloQuick-CULT, da vi hele tiden forsøger at have de ypperste produkter til rådighed for vores ryttere. Vi har afprøvet GripGrab’s produkter med stor succes, og var slet ikke i tvivl om GripGrab’s kvalitet. GripGrab er et dansk topbrand, som altid har et produkt der passer til den enkelte rytter uanset klima, så vi ser med stor glæde frem til at GripGrab bliver leverandør af handsker og skoovertræk til coloQuick-CULT holdet i 2017" siger Christian AndersenPODIEPLADS TIL NYVANG PÅ BORNHOLM


Søndagens PostCup på Bornholm bød på 186 km på en rundstrækning med rigtig mange udfordringer.


2016-06-07En med en rute med små veje, mange højdemeter – og rigtig meget vind blev det en hård dag på kontoret.

coloQuick-CULT havde trænet meget på ruten, da de allerede tog til solskinsøen om tirsdagen. Dagene blev naturligvis brugt til træning – men også til at få indsluset de to nye ryttere Frederik Wilmann og Jonas Vingegaard på holdet. 

Efter en rimelig rolig start på løbet, kom 11 mand afsted, hvor coloQuick-CULT havde Christian Nyvang og Hampus Anderberg med – senere kørte Aske Vorre op til gruppen – så det så rigtig fornuftigt ud. Men midtvejs i løbet blev der samling igen – og kort efter kom 9 mand afsted – denne gang er coloQuick-CULT kun repræsenteret af med en meget velkørende Christian Nyvang. Forspringet kommer på et tidspunkt et godt stykke over to minutter. Heldigvis havde hjemmeholdet Team Almeborg-Bornholm også kun en rytter med, så de tog ansvar i feltet. Langsomt blev forspringet minimeret, men med cirka 20 kilometer igen kører Troels Vinter, Riwal – Torkil Veyhe, WeBike og igen Christian Nyvang væk fra de øvrige udbrydere, som kort efter bliver opslugt af det jagtende felt. Resten af løbet bliver en lang opslidende kamp for det efterhånden decimerede hovedfelt, for at få hentet de tre udbrydere. Det lykkes dog ikke og Troels Vinter vinder spurten foran Veyhe og med Christian Nyvang på det nederste podietrin. Aske Vorre kommer ind som nummer ti.

Sportsdirektør Christian Andersen:

”Først og fremmest vil jeg sige at vi har haft et super ophold på Bornholm – fantastiske omgivelser – cykelterræn - og så viste vejret sig jo fra den bedste side hele ugen. Et super velorganiseret cykelløb og jeg synes vi kørte fint som hold, og vi fik masser af ting med herfra.

Vi havde helt ærligt sat næsen op efter noget mere – og derfor kan vi godt tillade os at være lidt skuffede. Vores ambitioner er høje, og vi mener bestemt vi har grund til at have store forventninger til de her ryttere.
Vi har 4 mand der sidder nede i det lille felt der er tilbage, og som sidder lige efter udbryderne. Da de går ud på sidste omgang sætter de sig ned bagved for at aftale hvad der skal ske. Rune Almindsø og Kristian Haugaard sidder begge med stort overskud, sammen med Aske Vorre og Frederik Wilmann – men i rundkørslen på vej ud af byen styrter Haugaard og river Rune med sig – og så er løbet forbi for de to”
Super ærgerligt – men flot kørt af Christian Nyvang – og jeg synes løbet gav et godt indblik i styrkeforholdet mellem de danske hold. Vi fik set at Haugaard for alvor er på vej tilbage – det samme gælder Rune. Desuden fik vi set, at Jonas og Frederik på sigt bliver kæmpe forstærkninger – så alt i alt er vi på rette vej efter vores skadeshelvede, som jeg godt tør kalde det”HAUGAARD SLOG TIL


Kristian Haugaard sikrede søndag coloQuick-CULT sejren i A-løbet i Sønderborg.


2016-05-30Haugaard henviste Torkil Veihe fra WeBike og Jannik Hyldtoft Hansen fra Almeborg-Bornholm til de sekundære placeringer.

Det var en tilfreds sportsdirektør Brian ”Hellerup” Petersen som kunne gøre status efter weekenden:

”Jeg ser med virkelig fortrøstning frem mod de kommende løb, efter præstationen i weekenden. Først og fremmest en fed sejr til Kristian Haugaard. Kristian har haft det rigtig svært med alskens sygdom efter hjemkomsten til Danmark. Han har kæmpet en hård kamp – så det er skønt at se ham tilbage i vinderrollen. 
Christian Nyvang kørte flot i lørdagens U23DM – og var med lidt held kørt alene hjem som U23 danmarksmester. Rune Almindsø viste at han er tilbage på toppen – det samme med Louis Bendixen. 

De to nye Jonas Vingegaard og Frederik Wilmann viste sig som en klar forstærkning af truppen. Så alt i alt ser det rigtig godt ud. Nu tager vi til Bornholm på tirsdag og sørger for at alt spiller inden PostCup`en på søndag”5. PLADS VED U23 DM TIL RUNE ALMINDSØ


Det blev til en hæderfuld 5. plads til Rune Almindsø ved gårsdagens U23 linieløb.


2016-05-29Med kun 5 mand til start så det på forhånd rigtig svært ud for rytterne fra coloQuick-CULT, men det lykkedes faktisk at være med i de fleste udbrud og udbrudsforsøg – og holdet var bestemt med til at sætte sit flotte præg på et hektisk løb. Den tidligere coloQuick rytter Mads Würtz vinder en flot og fortjent sejr – og bliver dermed dobbelt dansk U23 mester, da han fredag sikrede sig titlen i enkeltstart. 

Sportsdirektør Brian ”Hellerup” Petersen:

”Jeg er rigtig godt tilfreds med vore ryttere. Alle kører fuldstændig som vi har aftalt – og er med i det hele og rigtig synlige. De laver kun en lille fejl i finalen, som gør at Rune ikke får en medalje – men ellers kører de et perfekt løb. Det lover bestemt godt for fremtiden. I dag venter et A-løb i Sønderborg”COLOQUICK-CULT`S U23 HOLD GLÆDER SIG TIL


Haderslev Starup CK afvikler lørdag U23 DM på en 26,3 km rundstrækning med opløb i hjertet af Haderslev.


2016-05-28Rundstrækningen skal gennemkøres 6 gange – altså i alt 157,5 km på en ret kuperet rute, med en yderst spændende afslutning med små veje og en kort skrap brostensstigning 300 meter inden målstregen.

coloQuick-CULT stiller til start med 5 mand og er dermed i klart undertal, i forhold til nogle at de andre kontinentalhold. Men holdet stiller alligevel op med en vis optimisme.

Sportsdirektør Brian ”Hellerup” Pedersen:

”Vi må jo være realistiske og sige at det bliver svært, når man er så få som vi er – men som jeg har sagt til gutterne – så må vi spille vore kort rigtigt, så det vil vi forsøge.
Jeg synes vi har et super hold – og jeg er fortrøstningsfuld. Vi går altid efter at vinde – men nu må vi se.
En ting er helt sikkert – vi glæder os og vi vil gøre vores bedste”

Jonas Vingegaard Rasmussen: 

”Jeg føler mig godt tilpas på holdet og har fået en fin modtagelse. Det bliver fedt at køre sammen med drengene på coloQuick-CULT. Jeg håber at sidde med i finalen og at vi kan køre med om sejren”

Rune Almindsø: 

”Jeg har haft rigtig god forberedelse til løbet. Jeg håber at køre med om medaljerne, og for at det skal lykkes, skal det helst blive et hårdt løb”

Maximilian Hoffmann:

”Jeg føler vi alle er klar og skarpe til løbet. Vort mål er at gøre det godt som hold, selvom vi kun er 5 mand håber jeg vi kan føre Rune frem til sejr. Ellers går det ud på at vi alle kan sige at vi gjorde vort bedste når løbet er afsluttet. Så må vi håbe at det rækker til en medalje til en af os”

Christian Nyvang: 

”Forventer at det bliver splittet og samlet nogle gange, og forventer selv at være fremme i finalen hvis jeg undgår uheld, og så må vi se hvad det rækker til”

Louis Bendixen:

”Jeg er parat. Jeg er rigtig spændt og tændt. Jeg håber at kunne bidrage til holdet på bedst mulig vis, og være med til at søge heldet. Så jeg håber på lykken vil stå os bi efter et uheldsfyldt forår”SEJREN BLEV FJERNET VED SKRIVEBORDET


Søndagens Jysk-Fynske mesterskaber i Vejen blev for coloQuick-CULT en dag hvor man måtte igennem hele følelsesregistret.


2016-05-23Holdet stillede til start med 9 ryttere i løbet, hvor en rundstrækning på cirka 22 km skulle gennemkøres 6 gange. Efter en stille indledning kom 11 mand afsted i morgenudbruddet – heraf 4 mand fra coloQuick-CULT. De fire ryttere var Maximillian Hofmann, Jesper Odgaard, Alex Rasmussen og Christian Nyvang. Samarbejdet i udbruddet fungerede perfekt, og de var på et tidspunkt oppe på at have et forspring på over 4 minutter. Det store forspring fik nogle ryttere i udbruddet til at slække lidt på føringerne – hvilket betød at tempoet blev væsentlig reduceret.

Nede i hovedfeltet tog Odder CK, som ikke havde nogen med i udbruddet, samtidig ansvar – og langsomt skrumpede udbrydernes forspring. Da rytterne kørte ud på næstsidste omgang var forspringet kun på 45 sekunder – men så blev der igen enighed i udbruddet om at samarbejde – og da rytterne passerede målstregen for sidste gang, stod det klart at vinderen skulle findes blandt de 11.

Med cirka 10 kilometer igen rykker Niels Lau Nyborg Broge og Christian Nyvang fra coloQuick-CULT kører med. De to får hurtigt et hul på 30 sekunder. Men nede i udbruddet er de øvrige coloQuick-CULT ryttere ikke helt trygge ved situationen – og Alex og Jesper beslutter sig for at forsøge at hente de to. Efter en kæmpe kraftpræstation får Jesper Odgård lukket hullet til de to lykkeriddere, og åbner dermed spurten for Alex Rasmussen, som kører i mål, som en tilsyneladende sikker vinder !

Men det mener Team WeBike åbenbart ikke. De nedlægger efterfølgende protest, da de mener at Alex Rasmussen har kørt ureglementeret i spurten.

Protesten bliver taget til følge – og Niklas Overgård fra WeBike bliver tildelt sejren – foran Christian Nyvang fra coloQuick-CULT.

Sportsdirektør Brian ”Hellerup” Pedersen:

Jeg må hellere tænke mig lidt om inden jeg udtaler mig! Som udgangspunkt er jeg rigtig godt tilfreds med drengenes niveau. Vi er på vej derop hvor vi skal være formmæssigt, så det ser godt ud. 
Med hensyn til situationen der førte til at Alex Rasmussen fik frataget sejren, bliver jeg nødt til at sige, som minimum, at jeg undrer mig. Først og fremmest over WeBike, som vælger at nedlægge protest – og næst efter over at det bliver taget til følge. Vi har hele situationen på video – og det er altså bare en ”herrespurt” – Alex svinger cirka 175 meter fra mål fra midten af vejen over i læsiden – fuldstændig efter bogen – og lukker op mod banden. Det er altså ikke ulovligt (Alex kørte en identisk spurt, som Greipel lige har kørt i Giroen )”
Jeg synes det er meget uheldig, at løbet ikke bliver afgjort på landevejen. 
Men der var vist heldigvis ingen til stede, som ikke kunne se hvem der var stærkest i dagFREDERIK WILMANN NY RYTTER HOS COLOQUICK


Et forår med skader og sygdom får coloQuick-CULT til at se sig om i verden efter forstærkninger og her er valget faldet på den stærke nordmand Frederik Wilmann.


2016-05-20Frederik Wilmann er søn af Jostein Wilman der brillerede i 70erne og 80erne i diverse store løb. Jostein er den hidtid bedst placeret nordmand i Tour de France. Frederik er en rytter med en kæmpe motor, og han har bl.a. diverse rekorder på bjergene på Mallorca. 

coloQuick-CULT kan offentliggøre, at Frederik Wilmann skal køre for holdet i resten af 2016. Den 30-årige rytter, der i sidste sæson var ude med sygdom er tilbage på højt niveau og har store forventninger til samarbejdet, og glæder sig til at komme i gang på holdet. Den 30-årige Frederik Wilmann betegner selv at det er nu det gælder for alvor. Derfor er det en glad og målrettet rytter, der har skrevet kontrakt med coloQuick-CULT for 2016.  

”coloQuick-CULT er netop den ramme, hvor jeg kan komme tilbage på sporet, og hvor jeg kan være med til at løfte holdet mod vores fælles mål. Det set-up som coloQuick-CULT har, og de høje ambitioner, flugter præcis med mine forventninger til 2016”, siger Frederik Wilmann, som fortsætter – coloQuick-CULT har høje mål, præcis som jeg selv. Jeg mener, at vi skal være et af de toneangivende teams i danske og udenlandske løb.. 

Fremtiden er rimelig enkel. Jeg tænker kun 2016, for det er nu det gælder, så mit fokus er på at løfte mit team. Jeg glæder mig, og jeg tror, vi er et godt match, siger den nyslåede coloQuick-CULT-rytter. 

Aftalen med Frederik Wilmann vækker da også stor glæde hos sportsdirektør, Christian Andersen.  

”- Vi er yderst tilfredse med, at det endnu engang er lykkes at hente en yderst kompetent rytter til vores team. Vi ser Frederik Wilmann som en rigtig dygtig cykelrytter, der forsat har store ambitioner. Vi glæder os til samarbejdet og tror på at Frederik og coloQuick-CULT går en rigtig spændende fremtid i møde”, udtaler Christian Andersen.ASKE VORRE SAMLET 2`ER I SVERIGE


Det lykkedes Aske Vorre at besætte 3. pladsen i søndagens criterium i Uppsala.


2016-05-17Efter gårsdagens 6. plads i Scandinavian Race betød det en samlet 2. plads. Godkendt præstation! 

 

Jesper Odgård blev nummer 8 i dagens etape af Marcello Bergamo Cup - og efter gårsdagens 6. plads er han samlet nr 3 inden morgendagens sidste svære etape som køres ved Hammel. Reaktioner fra begge løb følger.5. PLADS TIL RUNE ALMINDSØ I RENT LIV


Det blev for 3. dag i træk til lige ved og næsten for coloQuick-CULT ved søndagens løb i Skive.


2016-05-02Rytterne skulle ud på 177 kilometer i det smukke landskab omkring Skive. Efter starten begav rytterne sig ud på de første cirka 100 km i Salling. Straks efter starten begav 3 ryttere sig på eventyr i det flotte forårsvejr – mens tilskuere hyggede sig med solskin, storskærm og kolde fadøl på Posthustorvet. Ude på ruten var der også masser af tilskuere, som havde hejst flaget og hyldede rytterne når de kom forbi. Man kom helt i Post Danmark stemning!

De 3 ryttere havde på et tidspunkt over 10 minutters forspring, så selv de drevne kommentatorer på torvet lod sig rive med og drømte om at de ville holde hjem!

Men de danske kontinentalhold ville det anderledes. Først tog Trefor ansvar, selvfølgelig med tanke på at afslutningen lå godt til Mads Würtz – og senere tilsluttede Almeborg-Bornholm sig føringsarbejdet. Både Riwal og coloQuick-CULT holdt sig på behørig afstand af vind på næsen.

Da de 3 ryttere begav sig ud på cirka 35 km i Fjends var afstanden skrumpet til 5 minutter, og da de første gang passerede målstregen, hvor der resterede 6 omgange a 7 km, kunne de fleste godt se hvor det bar hen for udbruddet. Med 3 omgange igen var eventyret slut for lykkeridderne, og et stort felt skulle slås om sejren. 

Der blev angrebet til højre og venstre fra specielt Trefor, Riwal og coloQuick-CULT, som naturligvis var opsatte på at gentage Alexander Kamps sejr fra sidste år – men alle blev holdt i et jerngreb. Med 12 km igen angreb Mathias Dam Vestergård uimodståeligt, og den stærke temporytter, som netop har vundet en flot UCI sejr, præcis på denne måde, fik et stor hul – og selv med et jagtende felt bag sig, lykkedes det ham at holde feltet bag sig til 2 km fra mål. 

Samtidig styrter en rytter midt i det jagtende felt og trækker 2 coloQuick-CULT ryttere med sig, Jesper Odgaard og Louis Bendixen – og spolerer dermed mulighederne for at etablere et ”tog” for Rune Almindsø, som ellers var taktikken.

Det ender med et spurtopgør, hvor lørdagens vinder, hollandske Johim Ariesen vinder, foran Erik Lahm fra Almeborg-Bornholm og Mads Würtz fra Trefor. Rune Almindsø bliver nummer fem.

Sportsdirektør Christian Andersen:

"Dagen forløber egentlig som vi havde håbet på. Men det er klart at det er lidt for let at sidde med frem til finalen, så der kommer lidt flere ryttere med hjem i første gruppe, end vi havde håbet på. Det bliver lidt svært at kontrollere. Vi mister Aske inden finalen pga defekt – og da Jesper Odgård bliver revet ned, og Louis bliver fanget bag styrtet er Rune overladt til sig selv, og så bliver det svært. Men vi var med til at præge finalen – og det var fedt at køre på hjemmebane med så mange tilskuere – og i det hele taget et super arrangement"BLANDEDE BOLCHER FRA COLOQUICK-CULT


Gårsdagens GP Viborg blev ligesom fredagens løb i Aars en hektisk og dramatisk affære. 

 


2016-05-01Atter engang spillede vinden en væsentlig rolle, og allerede efter 10 kilometer blev feltet splittet i flere grupper. I forreste gruppe sad 4 mand fra coloQuick-CULT, mens blandt andet Riwal og Almeborg-Bornholm blev fanget i gruppen bagved – og de indledte en fælles jagt på frontgruppen.

Efter cirka 50 km er forspringet til forfølgerne på 1 minut og 40 sekunder – og så sker det igen! Gruppen der jagter førerfeltet bliver ledt forkert, og løbet bliver neutraliseret!

Efterfølgende bliver frontgruppen sendt afsted med under et minut til resten af rytterne, som kommisæren vælger at samle bagved!

coloQuick-CULT beslutter sig for at satse alt på dette udbrud, og der bliver brugt mange kræfter i bestræbelserne på at holde forfølgerne væk. I forreste gruppe sidder der nu blandt andet fire ryttere fra coloQuick-CULT – fem fra Coop-Østerhus og to fra Trefor – som dog vælger at deltage mindst muligt i føringsarbejdet.

De fire mand i front er Alex Rasmussen, Hampus Anderberg, Aske Vorre og Louis Bendixen.

Med cirka 70 kilometer igen må Louis Bendixen slippe, efter at have ydet en stor indsats i fronten af førergruppen og en stor del af føringsarbejdet bliver overladt til Coop-Østerhus. Men da der resterer cirka 50 km angriber Alex Rasmussen på et af de sidste grusvejsstykker, og han har Aske Vorre med sig. De ser rigtig velkørende ud begge to. Men op ad den næste lille stigning får Alex Rasmussen pludselig krampe, og så er løbet kørt for hans vedkommende.

Aske Vorre og Hampus Anderberg vælger derfor at forsøge at holde hjem med det decimerede felt på efterhånden kun 11 ryttere, og så satse på Aske Vorre i spurten. Det lykkes – men i spurten er Aske Vorre chanceløs og slutter som nummer 8 – mens Hampus Anderberg bliver nummer 10.

SPORTSDIREKTØR CHRISTIAN ANDERSEN:

 

"Jeg er igen rigtig godt tilfreds med rytternes indstilling og indsats – vi er med til at præge løbet hele vejen igennem – og bliver igen ramt af at løbet bliver neutraliseret. Men når det er sagt, er jeg bestemt ikke tilfreds med det vi får ud af dagen. Vore ambitioner er meget større end det. Men vi får vist, at vi er stærke og så skal resultaterne nok komme"VILD DAG I HIMMERLAND


Himmerland Rundt udviklede sig i går til vildt og dramatisk løb, som fik folkene på coloQuick-CULT gennem hele følelsesregistret.


2016-04-30Vejret viste sig fra sin værste side. Som om det ikke skulle være nok at regnen øsede ned det meste af dagen, så blev den suppleret af en bidende kold vind, som åd sig ind i rytterne og drænede dem for al energi. Kun 24 af de i alt 180 ryttere gennemførte det, som flere af rytterne mente var det værste de nogen sinde havde oplevet.

For coloQuick-CULT startede dagen ellers noget nær perfekt. Cirka 25 mand rev sig fri tidligt i løbet – heraf 4 fra coloQuick-CULT. De fik lynhurtigt 1½ minut til et mindre felt og 4½ minut til et decimeret hovedfelt, som allerede på det tidspunkt så ud til hellere at ville hjem i varmen. Eneste minus var at Jimmi Sørensen måtte slippe tidligt, da han havde vejrtrækningsproblemer. Han måtte efterfølgende tjekkes på Aalborg Sygehus, men er heldigvis ok igen.

Men inde i Aars bliver udbryderne vist forkert, og der opstår en rimelig kaotisk situation, der betyder at rytterne kommer til at stå stille i flere minutter. Til sidst vælger kommisæren at starte alle rytterne samlet igen!

Kort efter løbet er skudt i gang igen kører cirka 50 mand væk. Her har coloQuick-CULT Alex Rasmussen, Rune Almindsø og Dennis Herforth med. På et tidspunkt har Alex Rasmussen en defekt, og da han er på vej op til feltet bliver han også vist en forkert vej – og dermed er hans løb slut – og tingene ser dermed ikke specielt lovende ud for coloQuick-CULT. 

Med cirka 50 km igen angriber 10 mand fra front – heraf kun 2 danskere – Rune Almindsø og Jonas Gregaard fra Riwal. De får oparbejdet et forspring på cirka 50 sekunder til et stærkt forfølgerfelt med blandt andre Mads Würtz, Jonas Aaen, samt også Dennis Herforth, som dog kort tid efter punkterer og må opgive at fuldføre.

Inde på omgangene i Aars by, er det tydeligt at Jonas Gregaard er flyvende – og han flår stille og roligt udbruddet i stumper og stykker – og ender med at vinde en flot hjemmesejr.

Rune Almindsø går helt kold på de sidste kilometer – og bliver hentet af flere af de bagfra kommende ryttere, og slutter som nummer 14. En gennnemfrosset Hampus Anderberg kæmper sig heroisk igennem og bliver nr 24.

Sportsdirektør Christian Andersen:

"Jeg er faktisk gennemgående tilfreds med rytterne. De følger taktikken til punkt og prikke, og vi sidder i en yderst gunstig situation, da kommisæren vælger at samle rytterne igen. Da de efterfølgende viser Alex en forkert vej, ja så er det jo pludselig op ad bakke. Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med at vi kommer mere eller mindre tomhændet ud af dette løb, men vi så rigtig mange ting, som vi kan tage med fremover."FORLØSENDE SEJR I CARE-POINT NYBORG


Care-Point Nyborg Løbet bød på en sejr til Alex Rasmussen og 2. plads til Aske Vorre.


2016-04-24Efter gårsdagens lidt skuffende indsats, fik coloQuick-CULT i dag lidt oprejsning, da gårsdagens bedste, Alex Rasmussen sejrede i "Care-Point Nyborg Løbet". Alex Rasmussen kørte på de sidste kilometer væk fra en mindre gruppe og vandt en, for holdet, forløsende sejr. Samtidig sikrede holdkammeraten Aske Vorre andenpladsen foran professionelle Lasse Normann Hansen.HALVSLØJ DAG FOR COLOQUICK-CULT


coloQuick-CULT stillede i dag til start med 12 mand i det prestigefyldte cykelløb Grand Prix Herning - også kaldet "En forårsdag på heden" - på grund af de mange grusvejsstykker der skal passeres. 


2016-04-23Det 185,5 km lange løb med 30 km grusveje blev samtidig præges af masser af vind. På forhånd var taktikken at forsøge at få Alex Rasmussen ført frem til finalen. Alex Rasmussen vandt løbet i 2010 – og var på forhånd af mange udråbt som en af favoritterne – ikke mindst på grund af hans evner til at køre på netop grusvejene. Men allerede fra starten kom holdet på bagkant på grund af styrt og punkteringer – hvilket betød at holdet aldrig kom til at arbejde ordentlig sammen – og Alex Rasmussen, som ellers var rigtig veloplagt i den første 2/3 af løbet blev ofte overladt til sig selv i forreste del af feltet. Alex forsøgte klogeligt at holde sig i fronten af feltet, og kom ofte gennem grusvejsstykkerne som første mand, hvilket efterfølgende indbragte ham "grusvejstrøjen".

Gennem hele løbet styrede skiftevis Trefor og Riwal løjerne, og gang på gang splittede de frontgruppen - både på grusvejsstykkerne, og også i sidevinden – men hver gang blev der samling i favoritfeltet. Med cirka 60 km igen angriber Jacob Gye – og får et forspring på cirka 20 sekunder - og pludselig ser det ganske fornuftigt ud for coloQuick-CULT holdet – men det er desværre en stakket frist. Gye bliver hentet, og med få km igen angriber Jonas Gregaard fra Riwal. Han får hurtigt et pænt forspring, og længe ser det ud til at løbet er afgjort – men så viser Mads Würtz sin store klasse – han kører alene op til Gregaard – og flyver faktisk forbi ham – og kører alene til mål. Fortjent sejr til Würtz foran Gregaard og Rasmus Bøgh Wallin fra Team Soigneur. Alex Rasmussen kommer i mål som nummer 8, som bedste coloQuick-CULT rytter.

Sportsdirektør Brian "Hellerup" Petersen:

"Vi må bare erkende at vi på dagen bliver slået af nogen der er bedre end os – så enkelt er det. Vi må hjem og analysere tingene, og så kommer vi stærkt igen. Vi anerkender fuldt ud sejren til Mads – det var rigtig flot"ÆRGELIG 2. PLADS TIL JESPER ODGAARD


Klarup uden for Aalborg dannede søndag traditionen tro rammen om Aalborg Cykle Rings årlige forårsbebuder.


2016-04-18coloQuick-CULT stillede kun til med 5 mand, og var derfor fra start i undertal i forhold til eksempelvis det nye kontinentalhold Team Soigneur, som stillede med 14 mand. Så selvom der ikke var meget forår i luften havde sportsdirektør Brian ”Hellerup” Petersen blæst til angreb. 

Allerede på første omgang angreb coloQuick-CULT i sidevinden og feltet blev splittet i 3 grupper. Forrest sad 12 mand - coloQuick-CULT med alle 5 mand – Jacob Gye, Jesper Odgaard, Jimmi Sørensen, Louis Bendixen og Christian Nyvang - sammen med blandt andet professionelle Rasmus Guldhammer, og lørdagens vinder Morten Gadgaard. Bagved jagtede en lille gruppe på 10 mand anført af Team Soigneur. Forspringet fra første til anden gruppe lå frem til godt og vel halvvejs i løbet og vippede på godt 1 minut – men der blev arbejdet godt sammen foran, og langsomt sivede luften ud af forfølgerne. Det stod dermed klart at afgørelsen skulle stå mellem de 12 forreste. 

Da rytterne passerer målstregen for næstsidste gang angriber Rasmus Guldhammer, og han får Jonas Vingegaard fra Odder CK med. coloQuick-CULT rytterne tøver lidt, og de to får et stort hul. Da de passerer målstregen og går ud på sidste omgang har de 40 sekunder, og det er overladt til de 5 coloQuick-CULT ryttere at lukke. Forspringet reduceres stille og roligt, og da udbryderne kører ind på sidste km er hullet kun på 10 sekunder. Men Rasmus Guldhammer holder lige akkurat hjem foran Jesper Odgaard, som altså når at få fat i Jonas Vingegård, som bliver 3`er.

Så det var en ærgerlig Jesper Odgaard der kørte over stregen:

"Jeg var sikker på vi ville få fat på ham, og løbet skulle ikke have været mange meter længere før det var lykkedes – men sådan er det jo. Ingen tvivl om at vi dummer os. Vi sidder og sover da Rasmus kører – og så er vi på bagkant. Men vi vælger alligevel at se på det positive i, at vi fik åbnet løbet – og at vi alle 5 var med."

Sportsdirektør Brian Hellerup fortæller:

"Normalt ville jeg nok ikke vælge at åbne op allerede på første omgang. Men jeg tror vi alle havde brug for at markere os som hold – og det må man sige vi fik gjort. På den anden side – vi fik rystet posen – og fra at starte i undertal, så det pludselig fornuftigt ud. Jeg synes drengene kørte som de skulle, lige bortset fra til sidst hvor vi selvfølgelig skulle have haft en mand med – men alt i alt fik drengene vist, at de er klar til de store udfordringer der kommer de næste uger."2. PLADS TIL ASKE VORRE I HAC-LØBET


Søndagens 155 km lange A løb, HAC løbet i Horsens endte med en 2. plads til Aske Vorre fra coloQuick-CULT.


2016-04-11Et 16 mands udbrud kom afsted tidligt i løbet. I denne gruppe sad Aske Vorre, Dennis Herforth og Rune Almindsø fra coloQuick-CULT sammen med blandt andet Troels Vinter fra Riwal og Thomas Nybo Riis fra Trefor. Inde på de sidste 3 km stikker 4 mand afsted, og de kommer til at afgøre løbet imellem sig. Emil Bækhøj fra Riwal spurtbesejrer Aske Vorre og ned Nicklas Overgaard Amdi Pedersen fra Team WeBike-CK Aarhus på 3. pladsen

Sportsdirektør Brian "Hellerup" Petersen fortæller: 

"Vi er egentlig ganske godt tilfredse med udfaldet af løbet. Rytterne følger faktisk vores taktiske oplæg som de skal. Vi har naturligvis stor fokus på Troels Vinter – og da Aske kommer afsted med 3 andre føler vi os ret sikre på at han kan vinde – men Emil Bækhøj kører en flot finale og vinder fortjent. Vi tabte til en bedre mand på dagen – og det er ingen skam. Vi kommer stærkt igen"SEJR I SKIVE TIL ASKE VORRE


I en blanding af regn, rusk og Paris-Roubaix agtige veje lykkedes det søndag eftermiddag coloQuick-CULT at få sæsonens første sejr.


2016-04-04Aske Vorre tog den forløsende første sejr efter et spurtopgør i en mindre gruppe. Dagen var præget af et utal af punkteringer, som gjorde løbet hektisk for både ryttere, sportsdirektører og ikke mindst mekanikere. De mange punkteringer betød også at et afgørende udbrud aldrig blev etableret. Hele dagen forsøgte specielt Riwal Platform, som var i overtal med 14 ryttere til start, og coloQuick-CULT at komme afsted – men hver gang blev det ret hurtigt nulstillet. Aske Vorre fortæller:

"Det var et ret vildt løb – flere gange tænkte jeg at situationen så ret håbløs ud – men pludselig befandt mig helt i front. Jeg synes vi kører fint som hold og har hele tiden situationen under kontrol. I finalen sidder vi i en lille gruppe og vogter på hinanden, men så punkterer både Jonas Aaen og Andreas Hyldgaard og så kører jeg bare"

Aske Vorre vandt spurten foran Mathias Dam Vestergaard fra Almeborg-Bornholm og den unge skibonit Daniel Bligaard Lyhne som kører for Vejle CC, som kørte et fremragende løb. Daniel skal køre som stagiere for coloQuick-CULT fra august.

Sportsdirektør Christian Andersen:

”Jeg er rigtig godt tilfreds med drengene. Vi stiller med 12 mand til start. Jimmi Sørensen har stadig lidt sygdom i kroppen så han skulle egentlig bare igennem dagen, men da vi mister både Gustav Erik Larsson og Louis Bendixen kan vi godt mærke vi er i undertal. Men ret tidlig i løbet føler vi faktisk at vi har ret godt styr på det. Men det er klart at sådan en dag skal man også have heldet for at vinde – for en punktering på det forkerte tidspunkt kan betyde at løbet er slut. Men fedt at få den første sejr.”COLOQUICK-CULT RYTTERPRÆSENTATION


coloQuick-CULT siger tak for opbakningen i forbindelse med vores rytterpræsentation i aftes i Spar Nord Arena i Skive.


2016-04-01Tak til Dan Sørensen og Tommy Poulsen for at styre os sikkert gennem arrangementet. Nu er vi klar til en spændende sæson.OL-SØLVVINDER TIL COLOQUICK-CULT


coloQuick-CULT har skrevet kontrakt med rutinerede Gustav Erik Larsson. Svenskeren har en fortid på hold som Team Saxo Bank, CULT Energy Pro Cycling, IAM Cycling, og er især kendt for sine evner i kampen mod uret.


2016-03-07Larsson har således vundet både OL- og VM-sølv i enkeltstart, ligesom han også er mangedobbelt svensk mester i disciplinen. Ud over de store resultater i nationaldragten, har Gustav Erik Larsson også vundet etaper i så store løb som Giro d'Italia og Paris-Nice, hvor han i sidstnævnte blandt andet besejrede Tour-vinderen Bradley Wiggins i kampen på tid. Det er kort sagt en rutineret og meget stærk svensker, coloQuick-CULT har fået ombord, og det glæder selvfølgelig sportsdirektør Christian Andersen:

"Det er med stor glæde, at vi kan melde ud, at Gustav Erik Larsson har skrevet kontrakt med os. Han er en stor kapacitet og en rytter af hans kaliber er altid lidt af et scoop for os. Når man vinder sølvmedaljer til både OL og VM i enkeltstart, så hører man til på den øverste hylde, og derudover bringer han selvfølgelig en enorm rutine, som jeg er sikker på resten af holdet kommer til at nyde godt af. Vi glæder os rigtig meget til at se ham i aktion på coloQuick-CULT", slutter Andersen af.

coloQuick-CULT er i øjeblikket på træningslejr i Calpe i Spanien, og Gustav Erik Larsson forventes at støde til truppen i aften.

Gustav Erik Larsson udtaler i forbindelse med kontraktunderskrivelsen:

"Jeg er virkelig glad for at det er lykkedes at få en aftale på plads med coloQuick-CULT. Det er OL år i år, så der er naturligvis en enkeltstart i Rio der lokker. Jeg vil vise både mig selv og omverdenen, at jeg fortsat har det skal til for at begå mig på højeste niveau. Jeg håber jeg kan bidrage, både på landevejen og med min store erfaring fra min professionelle karriere. Jeg glæder mig til at møde mine nye holdkammerater, og blive en del af coloQuick-CULT."

Også hos CULT er der glæde over aftalen. CEO Henrik Overgaard udtaler:

"Vi er super glade for at det er lykkedes os at få alle brikkerne på plads, så Gustav kunne komme med os på coloQuick-CULT. Vi har jo kendt Gustav nogen tid. og vi føler, han på mange måder kan være rollemodel for rytterne på coloQuick-CULT. Hvis vi samtidig kan hjælpe Gustav til en OL udtagelse, vil det jo bare være prikken over i'et."

For yderligere info, kontakt

Brian Pedersen, coloQuick-CULT
Tlf.: 20327333TEAM COLOQUICK BLIVER TIL COLOQUICK-CULT


Det er med stor glæde, at Team coloQuick kan meddele, at man har indgået et samarbejde med energidrikproducenten CULT.


2016-02-16Det betyder at kontinentalholdet allerede fra i dag skifter navn til coloQuick-CULT og det kommende samarbejde med et så stærkt og sportsfokuseret brand, glæder holdejer Brian Pedersen:

”CULT har været en markant aktør inden for cykelsporten og derfor glæder det mig, at de er kommet med på vognen. Vi har været i dialog med CULT igennem noget tid og føler os sikre på, at valget af netop dem som samarbejdspartner er det rigtig for Team coloQuick, da det betyder, at vi kan fortsætte den gode udvikling som cykelholdet er inde i. CULT har rigtig mange gode idéer og har samtidig stor respekt for vort nuværende brand og de værdier vi står for. De (CULT, red.) har ikke haft ønske om at engagere sig i hverken driften eller den sportslige ledelse af cykelholdet, som fortsat vil blive varetaget fra vores hovedsæde i Skive. Jeg er rigtig glad for, at CULT ønsker en fremtid i cykelsporten sammen med os”, slutter den glade holdejer.

Hos CULT er man begejstrede for at være tilbage på den danske cykelsportsscene, fortæller grundlægger Brian Sørensen:

”Det er skønt igen at være en del af cykelsporten og vi er parate til at få et fantastisk samarbejde op at køre. Holdet samt folkene bag coloQuick har de samme værdier som os og netop derfor tror jeg 100 procent på, at vi sammen kan skabe fantastiske resultater”, fortæller han.

Parterne har indgået en toårig-aftale.TEAM COLOQUICK SAMARBEJDER MED VELOFIT


I forbindelse med holdets seneste træningssamling, har Team coloQuick haft besøg af Velofit, der er specialister i de meget populære bikefits. 


2016-02-09Kort fortalt går et bikefit ud på at finde rytterens helt optimale position på cyklen og indebærer alt fra at finde den korrekte sadel, til millimeterpræcis indstilling af klamperne under skoen. Flere af holdets ryttere blev en efter en undersøgt og hjulpet af de to bikefittere, så de nye cykler nu passer helt perfekt. En af holdets mest rutinerede kræfter var meget tilfreds med udfaldet:

”For mig handlede det primært om min knæskade, som jeg havde for et par år siden. Får jeg en seneskade som den igen, er min sæson smadret, så der var der primær fokus. Mine klamper blev flyttet og jeg har fået lagt en lille kile i begge mine sko, så jeg ikke ligger for meget tryk på indersiden af knæet. Men jeg fik også en anden sadel, der passer bedre til mig, for det er altså træls at have ondt i den region", fortæller en jokende Jesper Odgaard efter sit bikefit.

Velofit har base i Aarhus og drives af Thomas Bundgaard, der har fittet et hav af cykelryttere på alle niveau. Efter besøget var Thomas godt tilfreds med forløbet:

"Vi er glade og stolte af at kunne være en del af Team coloQuicks forberedelser til 2016-sæonen. Flere af holdets ryttere har allerede været forbi os tidligere, men vi har nu indgået en permanent aftale om bikefitting af holdets ryttere. En del af rytterne er blevet fittet i dag og resten kommer forbi Aarhus, hvor vi også får gjort dem helt klar til sæsonen."

 TEAM COLOQUICK FORTSÆTTER PÅ CANNONDALE


Også i 2016-sæsonen skal Team coloQuicks ryttere køre på cykler fra det meget populære mærke Cannondale, der leverer cyklerne i samarbejde med Givskov Cykler i Skive. 


2016-02-04Holdet var i 2015 meget tilfredse med cyklerne fra den amerikanske producent og derfor er både ledelse og ryttere glade for, at det igen i år bliver Cannondale-cykler, der skal hjælpe rytterne i kampen om sejre. Sportsdirektør Christian Andersen er godt tilfreds med aftalen:

"Rytterne var rigtig glade for Cannondale i sidste sæson og derfor er det også rigtig tilfredsstillende, at vi igen i år skal køre på dem. Vi kommer til at køre på topmodellen og har kun hørt godt om den, ligesom de første indtryk bestemt også er gode. Cyklen er let, stiv og har rigtig gode køreegenskaber."

Mere specifikt drejer det sig om 2016-udgaven af SuperSix EVO Hi-Mod-modellen, der faktisk har været undervejs i fire år. Holdets tidligere profil Alexander Kamp (nu på kontrakt hos Team Stölting Service Group) testede cyklen ved sidste års U23 VM i Richmond og var særdeles tilfreds med den.

Klaus Nielsen Cannondale: "Vi fra Cannondales side er meget glade for samarbejdet med Team Colo Quick og vi sætter vores lid til at teamet kan være med til at promovere vores nye SuperSix EVO High Mod stel. Det er et helt nyt stel og gaffel, udviklet til netop at give rytterne mulighed for at præstere optimalt, ved at have de letteste, stiveste og mest effecttive cykler på markedet pt. Vi fra Cannondale’s side, mener at vi tilbyder et af verdens bedste brands og er derved også et af de mest fortrukne mærker i cykelsporten."GYE OG HERFORTH FULDENDER TEAM COLOQUICK


Jacob Gye og Dennis Herforth får de to sidste pladser på Team coloQuick


2015-11-13Der har været travlt på coloQuick-kontoret i de seneste uger, og nu er holdet endelig helt på plads frem mod den nye sæson. Jacob Gye Madsen og Dennis Herforth har forlænget deres kontrakter, og dermed har Team coloQuick igen 12 ryttere på kontrakt for 2016.

Begge ryttere ser frem mod næste sæson, og håber på endnu en succesfuld sæson for Skive-mandskabet.

”Jeg er superglad for at køre på holdet. Vi har haft det rigtig fedt i 2015. Der har været et fantastisk kammeratskab, og det håber jeg, at vi kan fortsætte, og jeg tror på, at holdet igen får masser af succes. Det bliver spændende med de nye ansigter, både ryttere og sportsdirektører, og det virker alt i alt, som et rigtig godt hold igen i 2016,” fortæller Gye.

"I 2015, som jo var det første år, klarede vi det mildt sagt rigtigt godt, men jeg tror på vi kan fortsætte samme stime. Vi har i hvert fald lovende talenter igen i år og jeg vil gøre mit for at vi altid kæmper om sejren. Jeg håber, jeg kan bygge mere på henover vinteren, så jeg får lidt flere finaler og kan køre om sejren i Post Cuppen og de hjemlige A-løb. Men jeg glæder mig især til at arbejde med de unge og sørge for de kører om UCI-sejre," lyder det fra Herforth.

Sportsdirektør Christian Andersen er meget tilfreds med de to forlængelser, og ser frem til at arbejde med de to rutinerede ryttere.

"Gye og Herforth er gode holdryttere, der altid er klar til at gå forrest. Vi ved, at de arbejder hårdt for holdet, og med deres rutine får de en vigtig rolle på holdet i forhold til at guide de unge ryttere. Alt i alt er jeg meget tilfreds med den trup, vi har fået sammensat. Vi kan begå os i mange forskellige typer løb, og vi har en god blanding af unge talentfulde ryttere og mere rutinerede kræfter,” fortæller han.

Team coloQuicks trup for 2016:
Rune Almindsø, Alex Rasmussen, Kristian Haugaard, Louis Bendixen, Maximilian Hoffmann, Jimmi Sørensen, Jesper Odgaard, Christian Nyvang, Aske Vorre, Jacob Gye, Dennis Herforth og Hampus Anderberg.NY ASSISTERENDE DS TIL COLOQUICK


Ny assisterende DS til coloQuick


2015-11-12Der bliver ikke kun oprustet på ryttersiden i disse uger. Team coloQuick har netop tilknyttet en ny assisterende sportsdirektør i form af den rutinerede Brian ”Hellerup” Petersen, der blandt ryttere og ledelse blot kaldes ”Hellerup”.

Christian Andersen ser frem til at få endnu en sportsdirektør med på holdet, og han forklarer, at Brian ”Hellerups” erfaring med at arbejde med unge ryttere bliver en vigtig faktor.

”Det er en stor gevinst, at vi har fået Brian ”Hellerup” med på holdet. Han har selv kørt som professionel og er også tidligere dansk mester, så han ved, hvad cykelløb på højeste plan handler om. De seneste år han har primært arbejdet med unge ryttere både på Riwal (2013) og Trefor-Bluewater (2014-2015), hvor han har høstet særdeles gode reslutater og jeg er sikker på, at han også på Team coloQuick får succes med at udvikle vores ryttere,” forklarer Andersen.

Brian ”Hellerup” fuldender dermed holdet af sportsdirektører, der desuden består af ledende sportsdirektør Christian Andersen, samt Martin Lind der fortsætter i rollen som assisterende sportsdirektør, så der er god blanding af kontinuit samt fornyelse på sportsdirektør-siden på Team coloQuick til sæsonen 2016.SVENSK TALENT TIL TEAM COLOQUICK


Svensk talent til Team coloQuick


2015-11-11Team coloQuick er så småt ved at have holdet til 2016 på plads. En af de sidste brikker i puslespillet er svenske Hampus Anderberg, der kommer til Team coloQuick efter en sæson på Team Blitz-Merida.

Hampus Anderberg er et af Sveriges største talenter, og han har trods sine kun 19 år allerede kørt flotte resultater hjem i sin første sæson som seniorrytter. Hos Team coloQuick håber man, at Anderberg kan følge op på sin flotte sæson, og bygge endnu et niveau på det allerede store talent.

”Anderberg er en spændende type, der kan lidt af hvert. Han er en stærk afslutter, men også en god temporytter. Han er blandt andet blevet svensk U-23 mester i enkeltstart, og han blev nummer fire ved Fyen Rundt i år. At blande sig helt fremme i finalen i et løb som Fyen Rundt er en flot præstation af så ung en rytter. Vi håber at se mere af det næste år, og som med alle andre unge ryttere, så skal vi støtte ham, og se om vi kan få løftet ham endnu et niveau,” fortæller sportsdirektør Christian Andersen.

Personligt ser Anderberg frem til at køre på et dansk hold, og han ser skiftet til Team coloQuick som et niveau op af karrierestigen.

”Team coloQuick virker som et ambitiøst og professionelt hold. Holdet stoler på mig, og jeg føler, at det er et skridt i den rigtige retning mod mit mål, som er at blive professionel. Jeg skal selvfølgelig bidrage til holdets succes og lære af de mere erfarne ryttere, men jeg har også et personligt mål om at lave resultater. De sidste par år har jeg arbejdet hårdt på min enkeltstart, og det er en disciplin, jeg føler mig stærk i,” lyder det fra den 19-årige svensker.

Hampus Anderberg bliver 10. rytter på Team coloQuick i 2016, og der er kun to pladser tilbage på holdet. De sidste to ryttere offentliggøres sidst i denne uge.TO UNGE TALENTER TIL TEAM COLOQUICK


Team coloQuick henter to unge danske talenter


2015-11-10Der er fuld gang i kontraktforhandlingerne på Team coloQuick-kontoret i Skive, og holdet kan nu offentliggøre yderligere to nye ryttere for næste sæson. 18-årige Maximilian Hoffmann og 20-årige Louis Bendixen bliver således en del af truppen i 2016.

Hoffmann skal næste år køre sin første sæson som senior, og han ser frem til at blive en del af Team coloQuick, hvor han håber at udvikle sig yderligere.

”Jeg valgte Team coloQuick, fordi de har vist, at de er gode til talentudvikling. For mig er det også vigtigt, at der er god stemning på holdet, og det var helt klart en af hovedårsagerne til, at jeg skrev under på kontrakten. Personligt håber jeg på en udtagelse til Post Danmark Rundt, og på sigt har jeg som mål at etablere mig på U-23 landsholdet. Jeg tror, at jeg får mulighed for at lave mine egne resultater ind i mellem, men ellers vil jeg selvfølgelig også arbejde hårdt for holdet,” fortæller Hoffmann.

Holdets anden nye rytter, Bendixen, har kørt en enkelt sæson på seniorniveau. Han har rødder i mountainbikecykling, men satser fra 2016 udelukkende på landevejen.

”Jeg har valgt at fokusere på landevejen fremadrettet. Selvom jeg har flotte resultater fra mountainbike, så er der flere muligheder for at blive professionel på landevejen, og det er det, jeg går efter. Min udfordring er distancen, men jeg bliver mere og mere stabil. Min styrke er de kuperede forårsløb, hvor jeg håber at kunne gøre en god figur. U-23 DM er et personligt mål, hvor jeg håber at være med fremme både ved linjeløbet og i enkeltstarten,” fortæller han.

Bendixen har også bemærket Team coloQuicks fokus på talentudvikling, og fremhæver arbejdet med de unge ryttere som holdets styrke.

”På Team coloQuick arbejder man målrettet med unge talenter. Denne sæson har de jo haft to ryttere på U-23 VM-holdet, og det vidner om, at det er et godt sted at komme hen for unge ryttere. Mit indtryk er, at der er et behageligt miljø omkring holdet, så jeg ser rigtig gode muligheder for, at jeg kan udvikle mig som rytter.,” lyder det.

Sportsdirektør Christian Andersen glæder sig over, at få nogle talentfulde unge ryttere på holdet, og han tror, at der ligger et stort potentiale gemt i Hoffmann og Bendixen.

”Med Bendixen og Hoffmann får vi et par talenter ind på holdet, som jeg tror meget på. De har begge deres force i de kuperede løb, og det bliver spændende at se, hvad de kan drive det til. Man skal altid passe på med at lægge for meget pres på de unge ryttere. De har meget at lære, men jeg er sikker på, at de har potentialet til at være med,” fortæller han.SØRENSEN FORTSÆTTER PÅ TEAM COLOQUICK


Sørensen fortsætter på Team coloQuick


2015-11-0624-årige Jimmi Sørensen har forlænget sin kontrakt med Team coloQuick, så han også næste år kan trække den hvide/grønne trøje over hovedet. Sørensen, der er lidt af en publikumsfavorit i det nordvestjyske, hvor han også selv kommer fra, har fokuseret på den gode stemning, der er på og omkring holdet, og han ser frem mod en ny succesfuld sæson:

”Jeg har valgt at fortsætte (på holdet, red.), da jeg synes værdierne om sammenhold på holdet blev udført så godt i 2015. Jeg tror den succes vi havde sidste år skyldes det gode sammenhold, som opstod gennem det arbejde vi lagde i løbet af vinteren.  Jeg tror på at vi igen næste år kan opnå stor succes."
Jimmi Sørensen har, til trods for sin beskedne alder, gennemført sin syvende sæson på kontinentalniveau og er allerede klar til den næste:

"Mine ambitioner for næste år er at vinde cykelløb. Samtidig med at jeg vil gøre alt hvad der står i min magt for at køre for holdets succes." slutter Sørensen.

Christian Andersen har tidligere arbejdet med Sørensen, da de begge har en fortid på Team Designa Køkken og sportsdirektøren glæder sig til at genoptage samarbejdet:

"Jeg har tidligere været sportsdirektør for Jimmi med god succes, og der er en stor motor gemt i den seje thybo, som trænger til en ”coloQuickstart”. Han er tidligere U-23 mester i enkeltstart, og vi skal grave de evner frem igen, som jeg ved han gemmer på. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham, og jeg er overbevist om, at vi i samarbejde kan få hævet hans niveau, så han igen kan komme til at spille en vigtig rolle," fortæller sportsdirektøren. 
Jimmi Sørensen er Team coloQuicks syvende mand på holdet for næste sæson.


TEAM COLOQUICK FORLÆGNER MED TO RYTTERE


Christian Nyvang og Akse Vorre forlænger med Team coloQuick


2015-11-05
Team coloQuick begynder så småt at tage form frem mod 2016. Holdet har i dag forlænget med to kendte ansigter. Aske Vorre og Christian Nyvang tager begge endnu et år på Team coloQuick.

Vorre ser frem til endnu en sæson på coloQuick, hvor han føler sig godt tilpas.

”Jeg er blevet ved Team coloQuick da jeg havde det rigtig godt med mine holdkammerater, så det var et ret oplagt valg. Jeg vil gerne fortsat være en del af det vi fik startet i år. Lige nu er det svært helt præcist at vide, hvad min rolle bliver, da holdets sammensætning endnu ikke er helt på plads. Men det er jo altid sjovt at vinde,” lyder det fra Aske Vorre.

Christian Nyvang håber på, at han kan øge sit niveau yderligere, og han ser frem til at få lidt flere muligheder for at køre sin egen chance i næste sæson.

”Først og fremmest er jeg glad for at have forlænget min kontrakt med Team coloQuick, fordi jeg føler mig værdsat på holdet. Holdet giver mig optimale betingelser for at udvikle mig, og jeg er taknemmelig for den støtte og tillid, jeg er blevet vist. I samarbejde med min træner vil jeg bygge videre på den store udvikling, jeg har gennemgået. Jeg regner med, at jeg får flere løb, hvor jeg får en mere fri rolle næste år. Det skulle gerne resultere i flere løb hvor jeg er med helt fremme, da jeg ved at mit niveau er til dette. Ligeledes håber jeg på at køre et godt resultat hjem til mit sidste U23 DM,” lyder det fra den forventningsfulde unge rytter.

Sportsdirektør Christian Andersen er meget tilfreds med de to forlængelser, og han ser frem til at arbejde med  dem begge.

”Det glæder mig, at vi har forlænget med to af de stabile kræfter fra sidste sæson. Aske Vorre er en god all-rounder, der er stærkest i klassikerterræn. Han har en rigtig god spurt, og den skal vi se, om vi ikke kan få i spil. Jeg tror, at han kan tilføje endnu et lag til sin kapacitet i næste sæson. Det samme gælder faktisk for Christian Nyvang. Hans udvikling var enorm i 2015, og han er meget ambitiøs og seriøs omkring det hele. Det skal han sådan set bare bygge videre på, og så tror jeg, at han også i næste sæson bliver en vigtig mand for os,” fortæller Christian Andersen.ODGAARD FORLÆNGER MED COLOQUICK


Lokale Jesper Odgaard tager endnu en tørn for Team coloQuick


2015-11-04Den lokale supermand, Jesper Odgaard Nielsen, har forlænget sin kontrakt med Team coloQuick, og er dermed også en del af holdet i 2016. Odgaard har vist sig som en af holdets allerstærkeste ryttere i den forgangne sæson, og med hans rutine er han en vigtig brik på holdet.


”Jesper Odgaard er en stærk og stabil rytter, og et godt forbillede for de andre ryttere. Han er en af holdets mest rutinerede, og han udvikler sig hele tiden både som rytter og som ledertype. Jeg har tidligere arbejdet med Odgaard, og jeg glæder mig meget til at arbejde med ham igen, og jeg tror på, at vi kan få tilføjet endnu et lag til hans gode kvaliteter,” fortæller sportsdirektør Christian Andersen


For Jesper Odgaard var det ikke noget svært valg at fortsætte på Team coloQuick, og han ser frem til igen at være med i toppen af dansk cykling.


”Jeg har valgt at forlænge med Team coloQuick, fordi jeg har meget stor tiltro til organisationen bag holdet, og jeg synes i det hele taget, at det er et spændende projekt. Personligt forventer jeg at ramme et niveau, hvor jeg kan vinde cykelløb. Mit primære fokus bliver Post Cuppen og de danske UCI-løb. Jeg har tidligere vundet danske A-løb, men mangler en Post Cup og et UCI-løb. Jeg er meget motiveret og glæder mig til at være en del af et meget stærkt team i 2016,” fortæller han.


Team coloQuick-truppen begynder så småt at tage form, og holdet forventer at offentliggøre yderligere tilføjelser til truppen i denne uge.TEAM COLOQUICK HENTER ALEX RASMUSSEN


Team coloQuick henter Alex Rasmussen


2015-11-03Team coloQuick begynder at tage form med en meget spændende rytter, der trods en sejrsrække som mange vil være jublende glad for og alder på 31år endnu har et uudnyttet potentiale. Det er den 4-dobbelte verdensmester og tidligere etapevinder i Giro d’ Italia Alex Rasmussen, som kommer til Team coloQuick i 2016.  Alex Rasmussen har boet i Spanien siden 2009 og flytter hjem til Danmark i 2016, hvor han vil quickstarte sin karriere hos en gammel bekendt, Christian Andersen, som han havde som sportsdirektør på Team Designa Køkken i 2008. Alex Rasmussen har sine største kompetencer som temporytter og i spurter, hvor han kan udnytte den enorme muskelkraft, som han er i besidelse af.


”Det er et scoop at få Alex Rasmussen som bl.a. har vundet etaper i Giro d’ Italia, flere verdensmesterskaber og kørt på Team Saxo Bank, Team High Road og Garmin Cannondale. Han er kun 31 år og har en motor langt udover det sædvanlige og så kan han sprinte. ?Det er en rytter, der ikke har levet 100% seriøst, som man bør gøre, hvis man skal levere topresultater på øvereste hylde, men jeg tror helt sikkert at vi på Team coloQuick i samarbejde med Alex selv, kan føre ham tilbage til den absolutte verdenselite i landevejscykling. Potentialen er uovertruffen, så kan vi sammen lykkes i dette projekt, er der no limit,” fortæller Christian Andersen.


”Jeg glæder mig til at Team coloQuick og Alex Rasmussen bliver forenet i 2016 og vi i samarbejde kan være med til endnu engang at sætte en streg under Team coloQuick’s udvikling af de uudnyttede resourser hos den enkelte rytter. ?Vi skaber rammerne, så rytterne kan fokusere på at præstere bedst muligt.?Jeg ser efter et succesrigt år frem mod 2016 med meget positive øjne og tror Alex Rasmussen og Team coloQuick kan tilføje endnu et kapitel til Team coloQuick og dansk cykelsport,” fortæller holdejer Brian Pedersen.


”Jeg er rigtig glad for at blive en del af Team coloQuick. Jeg er overbevist om at holdet og Christian Andersen er i stand til at støtte mig, så jeg kan komme op på mit optimale niveau og være med til at føre holdet frem til gode resultater i 2016. Holdet har ambitioner om udvikling og det har jeg også, så sammen med deres visioner og deres måde at håndtere og sætte de menneskelige aspekter i fokus på, er jeg sikker på at valget er rigtigt. ?Er ikke i tvivl om at Team coloQuick går endnu en spændende sæson i møde og jeg vil gøre mit yppereste for at det bliver en god en af slagsen. Jeg har muligheden for at gøre det jeg elsker mest af alt; at køre stærkt på cykel. ?Glæder mig til holdets første samling den 13-15 november i Skive, hvor jeg skal stifte bekendskab med mine nye holdkammerater,” lyder det fra Alex Rasmussen.TEAM COLOQUICK HENTER DANSKER I UDLANDET


Team coloQuick henter dansker i udlandet


2015-10-29Der arbejdes på højtryk hos Team coloQuick i disse uger. I sidste uge kom en ny sportsdirektør på plads, og nu kan holdet offentliggøre, at man har skrevet kontrakt med 24-årige Kristian Haugaard. Han har de seneste tre år kørt på udenlandske hold, og det er en rytter med masser af erfaring fra udenlandske UCI-løb, som Team coloQuick i næste sæson får glæde af. Sportsdirektør Christian Andersen ser frem til at få Haugaard på holdet, og spår ham til at blive en af de bærende kræfter på holdet.

”I Kristian Haugaard får vi en meget komplet rytter, der stort set kan det hele. Han er en let eksplosiv rytter, som kan gøre sig gældende i mange forskellige typer cykelløb, da han også besidder en god enkeltstart. Når man ser på de tidligere præstationer med sejre i massespurter, bjergkonkurrencer og topplaceringer på enkeltstarter i diverse internationale cykelløb, som eksempelvis Tour de l’Avenir og Fléche du Sud, viser det evnerne til at blive en afgørende faktor. Han er måske gået lidt i stå i sin udvikling, og det er her vi skal hjælpe ham. Jeg tror på, at vi kan få ham op på højeste niveau igen, og der er ingen tvivl om, at han vil få en nøglerolle for os,” fortæller Christian Andersen

Kristian Haugaard ser også frem mod 2016 med stor forventning. Det er første gang siden 2012, at han skal køre på et dansk hold, og han ser frem til igen at vise sig frem på de danske landeveje.

”Jeg er rigtig glad for at blive en del af Team coloQuick. Jeg er overbevist om at Brian Pedersen og Christian Andersen er i stand til at støtte mig, så jeg kan få det optimale ud af mit potentiale. Holdet har en ambitiøs vision og en spændene løbskalender. Det vil især blive interessant at kører de danske UCI-løb i foråret, da det er løb, jeg ikke har kørt før. I første omgang glæder jeg mig til holdets første samling, hvor jeg skal møde mine nye holdkammerater,” lyder det fra Kristian Haugaard.NY SPORTSDIREKTØR TIL TEAM COLOQUICK


Rutinerede Christian Andersen bliver ny sportsdirektør hos Team coloQuick i 2016


2015-10-22Team coloQuick har ansat en ny ledende sportsdirektør, og det bliver den rutinerede Christian Andersen, der skal styre tropperne i 2016. Christian Andersen har stor erfaring i rollen som sportsdirektør, og har blandt andet været ansat hos Team CSC, Team Barloworld og Team Designa Køkken. Christian Andersen ser frem til igen at blive en del af cykelsporten efter seks års fravær.

”Det bliver rigtigt sjovt at komme i gang igen. Det er jo en spændende udfordring, der ligger foran os. Vi kender ikke helt holdsammensætningen endnu, men vi er i gang med en spændende proces i forhold til ryttere og resten af holdets opsætning.Der er i hvert fald ingen tvivl om, at vi får et hold med masser af potentiale. Det bliver spændende at være med til at udvikle de nye talenter,” fortæller Christian Andersen.

Hos Team coloQuick-ledelsen er der også stor tilfredshed at spore, og holdejer Brian Pedersen er glad for, at man har fundet den helt rigtige til at udfylde rollen som sportsdirektør.

”Vi forhørte os jo lidt omkring, da vi skulle finde en ny sportsdirektør, og alle pegede på Christian Andersen. Dem vi snakkede med fortalte, at han måske er Danmarks bedste sportsdirektør. Han kommer fra Skive-egnen, så vi skulle egentlig bare kigge lige uden for døren for at finde den rigtige mand. Derefter handlede det jo om at få ham overtalt til at vende tilbage til cykelsporten, og vi er rigtig glade for, at det lykkedes os at få ham med på holdet. Jeg tror, at han bliver en stor gevinst for os, og med sin store erfaring vil han helt sikkert kunne styre rytterne ude på landevejen,” lyder det fra en glad holdejer.

Der kommer flere gode nyheder fra Team coloQuick i næste uge.

 ALMINDSØ FORLÆNGER MED TEAM COLOQUICK


Unge Rune Almindsø kører også for Team coloQuick i 2016.


2015-10-12 

2015-sæsonen er slut, og forberedelserne til næste sæson er allerede i fuld i gang. Team coloQuick har haft et yderst succesfuldt år, og den succes skal følges op i 2016. En af de ryttere, der skal være med på holdet igen er unge Rune Almindsø, der kørte flot i sin første sæson hos Team coloQuick. Det blev blandt andet til sejr i Marcello Bergamo Cup, og derudover kørte Almindsø adskillige top 10-placeringer hjem. Holdejer Brian Pedersen har da også store forventninger til Rune Almindsø i næste sæson.

”Vi er rigtig glade for, at vi kan fortsætte samarbejder med Rune Almindsø. Han har en professionel indstilling, og vi spår ham en stor cykelkarriere. Han har potentialet til at blive rigtig god. Derudover er han en super fyr, og han passer perfekt ind på holdet, og de værdier, vi arbejder ud fra,” lyder det.

Personligt ser Rune Almindsø også frem mod 2016, hvor han måske får chancen for at tage et skridt op i hierarkiet.

”Jeg er rigtig glad for at være på Team coloQuick. Jeg føler mig personligt rigtig godt tilpas på holdet, og jeg føler, at det er her jeg kan udvikle mig mest. Jeg forventer, at jeg tager endnu et skridt op næste år, og jeg håber jeg kan få en UCI sejr,” fortæller en forventningsfuld Rune Almindsø.

Rune Almindsø er den første coloQuick-rytter på holdkortet til næste sæson, men der kommer flere gode nyheder i de kommende uger.

 GODT RESULTAT I DET SVENSKE


Godt resultat i det svenske til Team coloQuick


2015-09-13Team coloQuick kørte et flot Velothon Stockholm, hvor en stærk holdindsats blev vekslet til en ottendeplads til Mads Würtz Schmidt. Det svenske løb endte i en massespurt, hvor slovenske Marko Kump var hurtigst. Sportsdirektør Ricky Enø var glad for top 10-placeringen og stolt af hvordan holdets ryttere tacklede opgaven:

”Det var en rigtig god dag heroppe. Vi havde aftalt at køre 100% for Mads Würtz og håbede på en top 10-placering. Han bliver nummer otte og det er vi selvfølgelig rigtig glade for, især med tanke på, at han jo altså ikke er fuldblodssprinter. Det er et godt resultat for os, for det her var som bekendt et 1.1-løb og konkurrencen var hård. Jeg synes det var tiltrængt (med et godt resultat, red.) ovenpå de sidste uger, hvor det ikke rigtigt har fungeret for os. Drengene kører et flot løb og udfylder deres respektive roller til perfektion. Det er jeg lidt ekstra stolt af i dag, når vi kun var fem mand derude. Vi bestemte inden løbet, at Mads skulle have lov at være kaptajn og derfor også skulle tage beslutningerne ude på landevejen. Det klarer han flot, men han var også hurtig til at rose sine holdkammerater efter løbet. De sidder hos ham, de henter flasker, når de skal, det hele fungerede bare." lød det fra den glade sportsdirektør.TRAVL SØNDAG I VENTE FOR TEAM COLOQUICK


Travl søndag i vente for Team coloQuick


2015-09-12Team coloQuick skal i morgen søndag (d. 13/9) i ilden både på danske og udenlandske landeveje. I Sverige går det løs med Velothon Stockholm, der er et 1.1-løb, men optakten har ikke været helt problemfri for sportsdirektør Ricky Enø:

”Velothon Stockholm er et spændende løb. Drengene skal køre godt 180 kilometer og med fire afsluttende omgange i Stockholm, skal vi selvfølgelig være vågne. Det er et 1.1-løb og der er UCI-point på spil, så derfor kommer vi selvfølgelig også med et stærkt hold. Vi er dog desværre gået fra seks til kun at have fem mand til start, da Alexander Kamp har misset sit fly hjem fra Italien, hvor han er på træningslejr frem mod VM. Det er selvfølgelig tæt på katastrofalt for os, men også for Kamp selv, der har brug for løbskilometer inden det går løs i USA. Det efterlader os med Rolf Broge, Aske Vorre, Christian Moberg, Dennis Herforth og Mads Würtz. Vi kører formentlig for sidstnævnte og sådan som han præsterede i Tour de lAvenir, både tror og håber jeg på et stort resultat i morgen ”fortæller sportsdirektøren.

Holdet fra Skive skal som nævnt også i aktion på danske landeveje, mere specifikt ved Post Cup-finalen i Hillerød. Her er ambitionerne knap så store:

"Vi ligger som bekendt ikke rigtigt til i Post Cuppen og det er selvfølgelig også en del af forklaringen på, at vi stiller så stærkt i Sverige, som vi gør. Vi satser på at kunne få eftertilmeldt Alexander Kamp, når hans deltagelse i Velothon er glippet. Det kan lyde skørt, men Kamp skal ud og gøre løbet hårdt for sig selv. Sidder han ikke med i finalen, skal han sørge for at få nogle gode og hårde kilometer i benene, så han får god VM-forberedelse ud af det." slutter Enø.

Begge løb afvikles som nævnt i morgen søndag (d. 13/9).SKUFFENDE INDSATS I POST CUPPEN


Skuffende indsats i Post Cuppen


2015-08-24Fjerde afdeling af Post Cuppen blev i går afviklet i Sønderborg og her sov Team coloQuick gevaldigt i timen. Sportsdirektør Ricky Enø er dagen derpå, stadig en frustreret mand :

”I går var en skidt dag, eller for at sige det lige nu: Det var pivringe kørt og jeg har lidt svært ved at slippe det. Vi kommer egentligt planmæssigt fra start og får Christian Moberg ud i dagens udbrud. De er på et tidspunkt oppe på at have seks minutter og 30 sekunder, men så går Team Trefor-Blue Water frem og feltet bliver spredt. De får syv mand med, mens Riwal sidder med tre og allerede der er vi gevaldigt på bagkant. Vi sidder simpelthen for spredt og drengene sover, da der bliver lukket op fra de andre hold. Det betyder, at vi kun har Rolf (Broge, red.) med i finalen, selvom Moberg også forsøger sig fra udbruddet. Rolf gør egentligt det rigtige, men må nøjes med en ottendeplads. Ham og Moberg kører flot, men ellers var der ikke meget at skrive hjem om.” fortalte en irriteret sportsdirektør.

Efter at have kørt en indtil videre rigtig flot sæson, der kulminerede i Post Danmark Rundt, har de sidste par uger været noget af et mareridt for Team coloQuick. I Czech Cycling Tour måtte alle med undtagelse af én give op, gadeløbet i hjembyen Skive gik heller ikke efter planen og senest gik det så altså galt i Post Cuppen. Men hvad er der så galt? Ricky Enø har et par forklaringer:

"Alle hold har down-perioder og nu har vi så nok desværre ramt vores. I Tjekkiet måtte mange af vores ryttere give fortabt, fordi det simpelthen var for varmt. Flere af dem havde i forvejen ikke kørt Post Danmark Rundt og derfor mangler de den løbsfart der skal til. Derudover mangler vi selvfølgelig vores to spydspidser (Alexander Kamp og Mads Würtz Schmidt, der er med U23-landsholdet, red.) og de ryttere, der nu i en lang periode har været hjælperyttere, skal lige finde sig selv i rollen som kaptajner. Det skal selvfølgelig ikke være en undskyldning, for i går var det ikke godt nok og jeg er ikke tilfreds. Og det er jeg overbevist om, at rytterne også har forstået. Vi får heldigvis en ny chance på onsdag, hvor vi skal til Druivenkoers - Overijse, der er et rigtig stærkt 1.1-løb i Belgien." sluttede Enø af.

 TO RYTTERE SKAL TIL U23-VM


To ryttere skal til U23-VM


2015-08-19Team coloQuick har i dag fået udtaget både Mads Würtz Schmidt og Alexander Kamp til Tour de l’Avenir og U23-VM. Tour de l’Avenir køres også som landshold og kaldes ofte for ”ungdoms-Tour de France”. Sportsdirektør Ricky Enø er ikke overraskende glad på både ryttere og holdets vegne:

”Først og fremmest vil jeg selvfølgelig gerne lykønske både Mads og Alexander, men selvfølgelig også hele Team coloQuick. Det er fuldt fortjent, at de to drenge er udtaget til to så store begivenheder. De er efter min bedste overbevisning to af Danmarks allerstørste cykeltalenter og jeg glæder mig til at se dem i aktion for landsholdet. Det er et stort skulderklap til Team coloQuick, at vi har to ryttere, der i den grad har fået deres gennembrud hos os og nu skal med til både Tour de l’Avenir og VM. Det er vi stolte af.”

Alexander Kamp er udtaget til VM i linjeløb, mens Mads Würtz Schmidt skal køre både enkeltstart og linjeløb. Ricky Enø har kun ros tilovers for de to unge ryttere:

”Det er vildt at tænke på, at vi har to ryttere, der har en reel chance for at blive verdensmestre. Kamp har været en fornøjelse at følge hele året, hvor han har leveret i stort set hvert eneste løb. Han har den eksplosivitet og den stædighed, der skal til, for at kunne levere et resultat på dagen. Mads har vist tæt på vanvittig styrke i sine enkeltstarter i år, så jeg tror helt bestemt på, at der er mulighed for, at han bliver verdensmester igen (Mads Würtz er tidligere juniorverdensmester i enkeltstart, red.).”

 

Tour de l’Avenir skydes i gang d. 22. august, hvor rytterne skal ud på en 3,5 kilometer lang prolog, mens VM i amerikanske Richmond for U23-rytterne, begynder med enkeltstarten d. 21. september. Linjeløbet afvikles d. 25. september.VEJKAPTAJNEN


Vejkaptajnen


2015-08-18Du opdager sjældent de er der, men alle cykelhold har brug for en af dem. Vi taler ikke om sprinteren, bjergrytteren eller ham der vinder etapeløbene samlet. Nej, vi snakker om vejkaptajnen. Ham der har indflydelse på taktikken og skal træffe de hurtige beslutninger, når holdet sidder ude på landevejene. På Team coloQuick er det Christian Moberg, der også kendes som "The Red Baron". I det følgende kan du læse hans beskrivelse af rollen og hvordan den i praksis fungerer på holdet fra Skive.

 

Sportsdirektørens forlængede arm

"Min rolle er jo egentligt at lave taktikken sammen med Ricky og få det bedste ud af det. Jeg træffer nogle beslutninger mens vi sidder derude og forsøger at få det bedste ud af det. Opstår der situationer i løbet af cykelløbet, hvor vi er nødt til at ændre et eller andet, er det mig der gør det. Jeg kan selvfølgelig altid køre ned og tale med sportsdirektøren, men nogle gange går det så stærkt, at det ikke er en mulighed. Det er min opgave at sørge for, at de andre udfører de opgaver, de har fået.", fortæller Christian Moberg. Ud over at fungere som sportsdirektørens forlængede arm, har Moberg også en essentiel rolle, når rytterne ikke sidder på cyklerne.

 

Støtter de unge ryttere

Selvom han kun er 27 år, har han prøvet det meste, når det handler om kontinentalcykelløb. Den rutine er han med til at give videre til Team coloQuicks mange unge ryttere: "Jeg har jo kørt fem år hos Glud & Marstrand og Cult, så det er klart, at det giver noget ballast. Nogle af dem har ikke kørt kontinental før og slet ikke Danmark Rundt, og der kan de selvfølgelig komme til mig. De kan spørge om farten, om etaperne og stille spørgsmål til hvad jeg synes de skal gøre. På den måde kan jeg dele ud af den rutine jeg har". Og de yngre kræfter lytter, når Baronen taler, ja det gør alle faktisk, ved nærmere eftertanke. Derfor får hans rolle også ekstra betydning på et ungt hold som Team coloQuick, for som han selv siger, når talen falder på netop de unge ryttere: ".. jeg kan berolige dem og fortælle dem, at de kan gøre sig gældende, også på det her niveau (Post Danmark Rundt, red.). For det kan de sagtens!"BEGIVENHEDSLØS SIDSTE DAG I TJEKKIET


Begivenhedsløs sidste dag i Tjekkiet


2015-08-16Fjerde og sidste etape af Czech Cycling Tour blev en rolig og begivenhedsløs affære for Team coloQuick. Aske Vorre var eneste mand tilbage og blev nummer 75 af de 104 ryttere, der gennemførte dagens etape. Sportsdirektør Ricky Enø var efterfølgende fint tilfreds med Vorres indsats:

”Der blev igen i dag kørt meget stærkt fra start og pludselig er der sluppet 20 mand væk fra feltet. Da vi kører ind på de ni omgange (i målbyen Dolany, red.) begynder CCC-holdet at sætte pres på og feltet knækker. Aske er egentligt fint kørende, men havner i det bagerste af de to felter. Når man er alene, skal det blive rigtig svært og derfor havde jeg heller ikke forventet noget i dag. Jeg er bare glad for, at Aske gennemfører. Det synes jeg er godt for moralen, trods alt. Det var knap så varmt i dag, men det er lidt tragikomisk at kigge på næste uges vejrudsigt og se, at de kun lover omkring 18 grader hernede. Det kunne vi godt have brugt i løbet af denne uge.” konstaterede sportsdirektøren.

Nu ser sportsdirektøren og resten af Team coloQuick fremad og glæder sig til at komme ud og vise flaget på de danske landeveje igen:

"Som jeg sagde i går, så glæder vi os rigtig meget til at køre vores eget gadeløb i Skive og Post Cuppen i Sønderborg. Derefter skal vi afsted til Holland, hvor det selvfølgelig også bliver spændende at se hvad vi kan udrette." fortalte Enø til slut.

 ENDNU EN FORFÆRDELIG DAG I TJEKKIET


Katastrofal dag for Team coloQuick i Czech Cycling Tour


2015-08-15Tredjedagen af Czech Cycling Tour bød på endnu en gedigen skuffelse for Team coloQuick. Holdet måtte for anden dag i træk sige farvel til hele tre ryttere og er nu nede på én mand. Christian Moberg, Jimmi Sørensen og Christian Nyvang måtte alle bøje sig for den tjekkiske hede og køre cyklerne i garagen. Det efterlader Aske Vorre og  sportsdirektør Ricky Enø er ikke sen til at stemple indsatsen i Tjekkiet som skuffende:

”Vi mister tre mand igen i dag. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. De kunne ikke engang sidde på hjul, så slemt stod det til. Den første time bliver der kørt med 52 i snit og selvom der "kun" var omkring 36 grader i dag, blev det for meget. Varmen skal ikke være en undskyldning, men der er røget over 60 andre ryttere, så det er ikke kun os. Det ændrer dog ikke på, at vi har haft et katastrofalt løb hernede, hvor vi indtil videre har skuffet stort set hver dag. Vi tager ikke andet end erfaring med fra løbet og har da i særdeleshed lært, at man ikke kan sende så mange folk, der har haft løbspause, når feltet er så stærkt. Jeg er dog ikke overbevist om, at det have gjort en forskel om vi havde haft eksempelvis Kamp eller Würtz med hernede.” sagde en frustreret sportsdirektør.

Czech Cycling Tour afsluttes med en 145 kilometer lang etape, hvor der til slut køres omgange i målbyen Dolany. Med kun en mand, er det svært at udarbejde specielt meget taktik, fortæller Ricky Enø:

"Aske er alene og skal egentligt bare klare sig igennem. Han vil gerne gennemføre og det har jeg respekt for. Derfor er jeg også blevet hernede sammen med en mekaniker og en soigneur. Resultatmæssigt får vi som sagt intet med herfra og det er frustrerende. Nu glæder vi os til at komme hjem og køre vores eget gadeløb i Skive og fjerde afdeling af Post Cuppen et par dage senere. Det er vigtigt, at vi tager revanche med det samme." fortæller sportsdirektøren til slut.

Gadeløbet i Skive afholdes 21. august, mens der er Post Cup i Sønderborg to dage senere.

 MANDEFALD I DEN TJEKKISKE HEDE


Mandefald i den tjekkiske hede


2015-08-14Andet etape af Czech Cycling Tour blev en dag, der for Team coloQuick bedst kan beskrives med det gamle ordsprog "Operationen lykkedes, men patienten døde". Christian Nyvang ramte dagens udbrud og lykkedes endda med at vinde den første bakkespurt, mens han placerede sig som nummer tre i den næste. Derefter var det dog også slut med de positive historier. Unge Nyvang måtte slippe i udbruddet og bagved var hans holdkammerater også i krise. Jacob Gye, Rune Almindsø og Mads Corell måtte alle opgive at gennemføre dagens etape og coloQuick er derfor reduceret til fire mand. Sportsdirektør Ricky Enø var langt fra at være tilfreds:

”I dag var varmen endnu værre. Det var som at tænde en hårtørrer på fuld styrke og placere den lige foran hovedet. Vi mister tre mand og det er selvfølgelig ikke i orden, men det er simpelthen varmen, der slår dem ihjel. Rune har i forvejen været syg, så det var forventet at han ville stå af, men det er lidt skuffende at Gye og Corell også må give fortabt, selvom jeg da har lidt medlidenhed med drengene, når det er så varmt. Christian Nyvang rammer dagens udbrud og får hentet point til bakketrøjen, men da de begynder at køre, er det slut. Han får senere defekt og døjede derudover med krampe, fordi det var så varmt. Jeg vil gerne understrege, at det hverken er terrænet eller farten, vi ikke kan magte. Faktisk kørte de kun godt 37 i snit i dag, så det er simpelthen fordi vi ikke er vant til så ekstrem varme. Kombinerer du det med at flere ikke har kørt løb i en måned, skal vi komme i problemer i så stærkt et løb. Rytterne panikker næsten i varmen og man har kun overskud til at hente vand til sig selv, så vi sidder konstant i bunden af feltet. Derfor havde vi heller ikke en chance, da feltet satte farten op i sidevinden. Jeg er som sagt ikke tilfreds, men forstår omvendt godt hvorfor det gik som det gjorde. ” sagde Enø efterfølgende.

Lørdag venter så en endnu hårdere dag, når feltet skal tilbagelægge 199 kilometer på en rute, der er væsentlig mere kuperet end dagens etape. Vejrudsigten melder at det potentielt bliver endnu varmere og af samme årsag kan Ricky Enø fortælle, at arrangørerne overvejer at afkorte etapen. Varmen og mandefaldet sætter sit præg på planen for i morgen:

"Vi vil selvfølgelig gerne prøve at ramme udbruddet igen, men vi er fire mand tilbage, så førsteprioriteten er ganske simpelt at overleve. Rytterne frygter etapen efter det de har oplevet de første par dage, men jeg har af flere omgange fortalt dem, at de andre selvfølgelig også er trætte. Det er jo ikke kun os, der lider i varmen, så vi kæmper videre." siger sportsdirektøren.VARM OG UHELDIG DAG I TJEKKIET


Defekter og varme præger coloQuicks første dag i Tjekkiet


2015-08-13Første etape af Czech Cycling Tour blev noget af en prøvelse for Team coloQuick. Holdet måtte slås med både defekter, sygdom og voldsom varme, da man kørte en 18. plads hjem. Team coloQuick sluttede et minut og 59 sekunder efter vinderen Etixx-Quick Step. Sportsdirektør Ricky Enø var hverken glad eller skuffet, da rytterne var kommet i mål:

”Jacob Gye får defekt efter halvanden kilometer og må skifte cykel, så inden vi nærmest er kommet i gang, er vi nede på seks mand. Kort efter må Rune Almindsø desværre også slippe. Rune har været syg siden Danmark Rundt og i dag var der ikke noget at skyde med. De resterende fem kører rigtig flot, men Mads Corell får gearproblemer på den afsluttende bakke og kan kun bruge den store klinge på sin cykel. Det sætter selvfølgelig sine spor og han må slippe kort efter, men heldigvis er det jo så fjerdemandens tid, der tæller i mål. Jeg er ikke rigtig glad, men omvendt heller ikke specielt skuffet. Drengene har ikke trænet sammen og flere af dem kommer herned efter en længere løbspause, så de kører faktisk rigtig flot og fighter sig igennem det sammen.” fortalte sportsdirektøren.

I morgen gælder det så anden etape af det tjekkiske løb og her skal rytterne ud på 178 kilometer, inden der igen er mål i Unicov. Ruten er relativt kuperet, men der afsluttes med tre omgange i målbyen og de er helt flade. Forventningerne og ambitionerne er klare fra sportsdirektørens side:

"Vi skal ud og se om vi ikke kan ramme udbruddet og få samlet lidt point til både bjerg- og pointtrøjen, hvis det lykkes. Ruten er ret hård og en af nedkørslerne ser ud til at være farlig, så vi skal være opmærksomme. Varmen bliver også en udfordring, da der i dag var mellem 37 og 39 grader, mens vi var afsted. Jeg overdriver nærmest ikke, hvis jeg siger, at det føltes som at være i en ovn. Heldigvis er der givet lov til, at rytterne må få vand fra start og helt frem til 10 kilometer før målstregen. Jeg forventer at Etixx-Quick Step til slut vil samle det til spurt og der vil vi forsøge at køre for vores bedste mand. Det bliver sandsynligvis Mads Corell eller Aske Vorre, men vi må se hvordan drengene har det derude." fortæller Enø.TEAM COLOQUICK KLAR TIL CZECH TOUR


Team coloQuick klar til Czech Tour


2015-08-12Efter et mere end succesfuldt Post Danmark Rundt, er Team coloQuick klar til at vise flaget på udenlandske landeveje. Holdet er onsdag morgen rejst til Czech Cycling Tour, hvor der i alt skal køres fire etaper. Følgende ryttere er rejst med til Tjekkiet: Jacob Gye, Christian Nyvang, Rune Almindsø, Christian Moberg, Jimmi Sørensen, Aske Vorre og Mads Corell. Stærke mandskaber som Etixx-Quick Step, Bora-Argon 18 og CCC Sprandi Polkowice stiller også til start, så ambitionerne er ikke helt så store, som de var til Danmark Rundt, fortæller sportsdirektør Ricky Enø:

”Czech Cycling Tour er det største løb vi har kørt i udlandet og feltet er virkelig stærkt. Etaperne er hårde, faktisk vurderer vi at det her er et løb, der er hårdere end Post Danmark Rundt, som vi netop har overstået. Vi stiller til start uden Alexander Kamp og Mads Würtz, så nu får mange af de andre mulighed for at vise hvad de kan. Rytterne får frie roller og skal opsøge de udbrud vi ved der kommer hver dag. Det er vigtigt for mig, at vi er synlige og får vist trøjen derude. Vi satser mere på at lave et godt etaperesultat end at køre klassement og det tror jeg på drengene kan levere.” lyder det fra en fortrøstningsfuld sportsdirektør. 

Czech Cycling Tour skydes i gang torsdag i den tjekkiske by Unicov, hvor Team coloQuick og resten af de deltagende mandskaber, skal ud på en 20,4 kilometer holdtidskørsel.RUNE ALMINDSØ - COLOQUICKS NÆSTE STJERNE


Rune Almindsø - coloQuicks næste stjerne?


2015-08-10Den 19-årige Rune Almindsø har netop gennemført sit første Post Danmark Rundt. Et hårdt løb for den unge rytter, men han ved, at det er en del af udviklingen i målet om at blive professionel cykelrytter på højeste niveau.

Arbejder med sit bundniveau
At tage skridtet op på continental-niveau var en naturlig del af udviklingen for Rune Almindsø, og han ved, hvor han skal forbedre sig.

”Jeg har topniveauet til at køre med de allerbedste herhjemme, men jeg skal arbejde lidt med mit bundniveau. Jeg tror, at det kommer lige så stille. Jeg er stadig ung, og jeg tror, at jeg bliver bedre, når jeg får endnu flere kilometer i benene. Til tider har det været hårdt, især i et løb som Post Danmark Rundt, men det er også sjovt og spændende, og jeg ved, at jeg har niveauet til at være med i toppen,” lyder det optimistisk fra den unge sjællænder.

Sportsdirektør Ricky Enø fra Team coloQuick bakker Rune Almindsø op, og han tror også på, at Almindsø kan bygge endnu et niveau på sit talent.

”Rune Almindsø er helt klart et talent. Han har, hvad der skal til. Allerede i sin første sæson på continental-niveau kører han i top 10 i UCI-løbene, og det er altså nogle rigtigt svære løb. Jeg tror, at han kan blive rigtig god,” lyder det optimistisk fra Ricky Enø.

World Tour-rytter i 2018
Til næste år håber Rune Almindsø på at kunne rykke et par pladser frem i hierarkiet på Team coloQuick, og han er klar til at udfylde pladsen, hvis en af kaptajnerne forlader holdet. Men allerede inden for en kort række, har han også ambitioner om at komme på et World Tour-hold.

”Jeg er klar til at tage lidt mere ansvar i næste sæson. Hvis Würtz eller Kamp skulle rykke videre til et større hold, så er jeg klar til at rykke op i hierarkiet. Det skal være næste led i min udvikling på kort sigt. På længere sigt har jeg helt klart ambitioner om at køre på World Touren, og mit mål lige nu er, at jeg skal køre på højeste niveau i 2018,” fortæller Rune Almindsø.

Efter et netop veloverstået Post Danmark Rundt er sæsonen så småt ved at være slut for coloQuick, og Rune Almindsø er så småt begyndt at kigge frem mod næste sæson.

”I oktober står den på afslapning, og så starter jeg så småt med at kigge frem mod 2016 sammen med min træner. Jeg ved endnu ikke så meget om næste sæson, men jeg har sat mig et par mål: jeg vil have medaljer til U23-DM og så vil jeg være med helt fremme i DM, der køres på min hjemmebane i Vordingborg,” afslutter han.FELTET VURDERER HOLDENE FRA POST DANMARK


De 6 danske hold fra Post Danmark Rundt, er blevet vurderet af Feltet.dk. Team coloQuick udråbes som det klart mest succesfulde hold - hvor taktik og målsætning bliver rost.


2015-08-10Feltet.dk har postet en artikel, hvor de gennemgår hvert af de danske hold, der deltog i det nyligt afsluttede Post Danmark Rundt, hvor Team coloQuicks Mads Würtz vandt en etapesejr samt Ungdomskonkurrencen, og holdet fik to top-5 placeringer på etaperne.

Der skrives bl.a.:

"Det klart mest succesfulde danske hold i Post Danmark Rundt. Sikke et løb de kørte."

Se hele artiklen på linket nedenfor.Link til artikel »
POST DK RUNDT GIK OVER AL FORVENTNING


Post DK Rundt gik over al forventning


2015-08-08Post Danmark Rundt blev i dag afgjort på den klassiske Frederiksberg-etape, hvor Michael Mørkøv løb med etapesejren. Team coloQuick forsvarede Mads Würtz Schmidts ungdomstrøje og beholdt også to mand i top 10. Alt i alt et fantastisk Post Danmark Rundt for Team coloQuick og sportsdirektør Ricky Enø er da også ovenud tilfreds:

”I dag laver ikke noget resultat, men vi holder Würtz og Kamp fremme i forsvar af deres top 10-placeringer og selvfølgelig ungdomstrøjen. De mister desværre begge en placering i klassementet, så de ender som henholdsvis nr. 7 og 9, men det ændrer ikke på at vi har haft et helt fantastisk Post Danmark Rundt. Vi har vundet en etape, har kørt top 3 på kongeetapen og vundet ungdomstrøjen. Det ville ikke være muligt uden de mange hjælperyttere, som skal have stor tak for deres indsats.” lyder det fra en meget glad sportsdirektør.

Rytterne har nu et par dage til at slappe af, inden flere af dem allerede onsdag tager afsted til Tjekkiet, hvor Czech Cycling Tour er på programmet. 

 

 KAMP FORSVARER UNGDOMSTRØJE


Kamp forsvarer ungdomstrøje på 4. etape af Post Danmark Rundt


2015-08-074. etape af Post Danmark Rundt blev en kort og hurtig affære, hvor feltet holdt et udbrud i kort snor på de 120 kilometer fra Slagelse til Frederiksværk. Farten var høj på hele etapen, og den forventede massespurt blev vundet af Matti Breschel. Alexander Kamp og Mads Würtz fra Team coloQuick sad med hovedfeltet hjem, og kamp forsvarede dermed sin ungdomstrøje.

Etapen i dag udviklede sig faktisk, som vi havde regnet med. Der kørte et udbrud afsted og omkring Sorø blev der for alvor lukket op i feltet. Derfra kørte vi 50-60 kilometer i timen resten af etapen. Würtz punkterede endnu en gang i finalen, og kæmpede for at komme op, og han nåede lige akkurat bagerste ende af feltet. Kamp blev lukket lidt inde, og endte midt i feltet. Ellers er der vist ikke det store at sige om etapen,” fortæller sportsdirektør Ricky Enø, der nu ser frem mod aftenens enkeltstart.

”I aften skal Würtz og Kamp give den fuld gas. Kamp skal ud og køre sit livs enkeltstart for at forsvare ungdomstrøjen, og det samme gælder egentlig for Würtz. Vi ved, at han er god på en enkeltstart, og med hans form lige nu, så tror jeg på et topresultat. Det er selvfølgelig et stærkt felt, men jeg tror på, at han kan køre en top 10-placering hjem, hvis han rammer dagen. Det vil være et flot resultat,” lyder det fra Ricky Enø.

Team coloQuicks starttider på enkeltstarten:
Rune Almindsø: 18.00
Dennis Herforth: 18.09
Christian Nyvang: 18.12
Rolf Broge: 18.14
Christian Moberg: 18.17
Jesper Odgaard: 18.45
Mads Würtz Schmidt: 20.00
Alexander Kamp: 20.15WÜRTZ VINDER 4. ETAPE AF PDR


Würtz vinder 4. etape af PDR


2015-08-07Her til aften vandt Mads Würtz Schmidt en fantastisk flot sejr på 4. etape af Post Danmark Rundt, da han satte alle favoritterne på plads på enkeltstarten i Helsingør. Mads Würtz var på forhånd udråbt som en outsider til etapen, men ikke mange havde troet på, at han kunne vinde den. Sportsdirektør Ricky Enø har dog hele tiden troet på, at supertalentet Mads Würtz kunne lave en stor præstation.

"Det Würtz laver i dag er verdensklasse. Han kører helt perfekt, og han sætter alle profferne på plads. Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige. Det er en enorm stor præstation af vores hold. Vi har hele tiden selv troet på, at det kunne lade sig gøre at få en etapesejr her. Vi var tæt på i Veje med Kamp, og i dag får vi så en sejr. Det er helt vildt," fortæller en jublende sportsdirektør.

Würtz rykkede i den samlede stilling op på en 6. plads, mens Kamp også kørte en flot enkeltstart og holder sig inde i top 10. Würtz overtog også den hvide ungdomstrøje fra netop Alexander Kamp.FORRYGENDE KAMP NUMMER 3 PÅ KONGEETAPEN


Forrygende Kamp nummer 3 på kongeetapen


2015-08-06Tidligere i dag blev der kørt kongeetape i Post Danmark Rundt. Etapen blev kørt i og omkring Vejle, og det kuperede terræn lavede stor udskilning i feltet. Det sædvanlige morgenudbrud kom afsted, men det blev hentet med 29 kilometer til mål. Herfra var det favoritterne, der spillede med musklerne på vej ind mod den hårde rundstrækning på Kiddesvej i Vejle. Der var flere angreb undervejs og Alexander Kamp var tæt på at overrumple alle favoritterne med et stærkt angreb. Han blev dog hentet kort før mål, hvor Breschel og Marcato kørte forbi og tog første- og andenpladsen. Kamp holdt de resterende forfølgere bag sig, og blev en flot nummer tre på kongeetapen. Et resultat sportsdirektør Ricky Enø er ovenud tilfreds med.

”Drengene kører helt fantastisk i dag. Det er for vildt at se. Vi havde ikke en mand i udbruddet, fordi vi ville gøre alt for at holde Würtz og Kamp fremme. Det lykkedes for os, og da favoritgruppen var nede på 20 mand, sad der stadig to coloQuick-ryttere med. Kamp angriber kort før mål, men bliver desværre hentet. Sådan er cykelløb. Han kører fantastisk, og en 3. plads er et rigtig stort resultat for os. Derudover kører han sig i ungdomstrøjen, så vi kan være meget meget tilfredse. Vi får også Würtz ind på en plads som nummer 16. Det var en stor præstation af ham, og det betyder, at han stadig er med i klassementet,” lyder det fra en meget glad sportsdirektør.

I morgen er der to etaper på programmet. Dagen starter med en kort formiddagsetape fra Slagelse til Frederiksværk og om aftenen køres en formentlig afgørende enkeltstart i Helsingør. Ricky Enø forventer endnu en gang at se Team coloQuick i offensiven i morgen.

”Morgenetapen bliver en kort og hurtig etape, som formentlig ender i en spurt. Som vi har set er både Kamp og Würtz rigtig godt kørende. Det gælder derfor igen om at holde dem fremme. Afslutningen ser ud til at passe Alexander Kamp godt, mens Würtz skal spare kræfter til enkeltstarten, hvor jeg tror, at han kan køre en topplacering hjem,” fortæller han optimistisk.

4. etape starter i Slagelse klokken 10.00 og slutter i Frederiksværk klokken 12.45. Første rytter triller ud på enkeltstartsruten i Helsingør kl. 18.00. 

 WÜRTZ NR. 8 PÅ 2. ETAPE


Mads Würtz blev nummer 8 på 3. etape af Post Danmark Rundt


2015-08-05Onsdagens 2. etape udviklede sig som ønsket for Team coloQuick, der fik Jesper Odgaard med i morgenudbruddet. Han kom afsted med fem andre ryttere og havde på et tidspunkt et forspring på over syv minutter. De seks udbryddere blev hentet med cirka 52 kilometer til mål, og der blev herefter åbnet op for et nyt cykelløb, hvor flere af klassementsfolkene testede benene af. Det hele endte i en massespurt, hvor norske Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) var hurtigste mand. Team coloQuicks Mads Würtz kom ind på en flot 8. plads.

”Vi gør det helt rigtige i dag. Odgaard rammer udbruddet, og kører flot derude. De andre sidder i feltet, og de holder sig fremme på de svære passager, som vi havde aftalt. I finalen er vi desværre igen uheldige med en punktering. Kamp punkterer med omkring 20 kilometer til mål, og næsten alle holdkammeraterne falder tilbage for at hjælpe ham frem. Det var fedt at se, at holdet arbejder så godt for hinanden. I spurten kører Mads Würtz ind som nummer 8. Han er rigtig godt kørende, og det er flot at se ham helt fremme,” lyder det fra sportsdirektør Ricky Enø.

Torsdag gælder det løbets kongeetape, hvor der køres 185 hårde kilometer med start og mål i Vejle. Løbet er på forhånd udråbt til at være afgørende for klassementet, og Ricky Enø ser frem til et hårdt løb.

”I morgenen bliver meget hård. Det er benene, der kommer til at tale. Vores mål er som på de andre etaper at holde Kamp og Würtz helt fremme. De er vores helt klare kaptajner, og de andre skal hjælpe dem, så meget de kan. Så må vi se, hvor langt det rækker. Hvis de har benene til det, så kan de begge lave et godt resultat. Man skal aldrig afskrive de to.” fortæller han.

3. etape skydes i gang klokken 12.20 og slutter omkring klokken 16.45 på den berygtede Kiddesvej i centrum af Vejle.COLOQUICK GÅR EFTER TOP 3 I HOLSTEBRO


coloQuick går efter top 3 i Holstebro


2015-08-04Tirsdag starter Post Danmark Rundt med en etape i det vestjyske, der starter i Struer og slutter i Holstebro. Etapen byder på 180 kilometer, hvor rytterne blandt andet skal køre 60 kilometer langs den normalt så vindblæste vestkyst. Vejrudsigten melder dog om næsten vindstille, men regnen kan blive en faktor, og især i målområdet kan det være farligt på de glatte veje. Team coloQuick er fortrøstningsfulde, og der er optimisme at spore hos sportsdirektør Ricky Enø.

”Vi forventer en rolig etape. Der kører nok et morgenudbrud, og der skal vi forsøge at være med. Vi har seks mand, som må køre med i udbrud, og så har vi Kamp og Würtz, der skal holde sig fremme i feltet. Vi håber at få en mand med i udbruddet, og har vi en mand derude, så kører vi helt klart efter bakketrøjen. Det er vigtigt for os at få vist coloQuick-trøjen frem. I finalen kører vi for Kamp, og jeg tror, at han har en chance på stort set alle etaper i det her løb. For Würtz handler det om at spare kræfter, og han skal så let som muligt igennem frem mod Vejle-etapen,” lyder det.

Ricky Enø gør sig også forventninger om et godt samlet resultat, og han tror på, at Mads Würtz kan køre et flot klassement.

”Würtz og Kamp er vores beskyttede kaptajner. Kamp skal vise sig frem på de fladere etaper, mens Würtz skal forsøge sig i klassementet. Hvis han får røven med op over bakken i Vejle, og også kører en god enkeltstart, så tror jeg, at en top 10-placering er mulig. Det vil være et flot resultat for ham i så stærkt et felt,” fortæller han.

1. etape skydes i gang klokken 12.20 på dæmningen på Fjordvejen i Struer, og slutter omkring klokken 16.45 på en teknisk svær afslutning i Holstebro.HÅRD DEBUT FOR TEAM COLOQUICK


Hård debut for Team coloQuick


2015-08-04 

1. etape blev en hektisk og meget hurtig dag, hvor feltet endte med at køre de 180 kilometer fra Struer til Holstebro med 47 km/t i snit. Etapen udviklede sig ikke helt som forventet, da feltet efter godt 30 kilometer knækkede og der derfor blev kørt et hidsigt forfølgelsesløb. Vinden kom som ventet ikke til at spille en rolle, men de regnvåde veje fik deres at sige og Mads Würtz Schmidt var blandt andet nede, men slap med lette knubs. Selvsamme Würtz blev coloQuicks bedste mand på en 28. plads, da han kom i mål med hovedfeltet, hvor Alexander Kamp og Jesper Odgaard også sad. Trioen er nu 49 sekunder efter etapevinder Lars Boom (Astana).

Sportsdirektør Ricky Enø var efter dagens etape ikke tilfreds:

”Det hele startede egentligt planmæssigt, da vi fik Rolf Broge med i udbruddet. Han napper fire point i første bakkespurt, men efterfølgende bliver gruppen kørt ind. Etapen var hårdt kørt og Würtz er uheldig med et par punkteringer i finalen, der betyder at halvdelen af holdet må hjælpe ham frem igen. Derfor er det svært at tage ansvar i finalen, men jeg synes alligevel vi kan være skuffede over dagens resultat. Vi har ambitioner om mere end en 28. plads.” lyder det.

I morgen venter endnu en etape, hvor feltet skal fra Ringkøbing til Aarhus. Etapen strækker sig over 235 kilometer og er den længste i nyere tid. Der kommer nye muligheder for Team coloQuick og holdet har ikke opgivet at få Mads Würtz i top 10, selvom fokus nu i endnu højere grad er på at lave gode etaperesultater. 

”I morgen er en ny chance. Vi skal holde os fremme, især når feltet rammer det kuperede terræn omkring Pinds Mølle og Solbjerg. Vejene er smalle og er vi ikke opmærksomme, risikerer vi at tabe tid igen. De 235 kilometer kan blive en udfordring og det kan få indflydelse på hvordan finalen bliver kørt. Jeg kunne f.eks. nemt forestille mig, at der kører 40-50 mand inden vi rammer omgangene i Aarhus. Sker det, skal vi selvfølgelig have folk med.” fortæller Ricky Enø.

2. etape skydes i gang klokken 11.10 i Ringkøbing og feltet rammer omgangene i Aarhus 16.20. Der er mål på Strandvejen, hvor vinderen forventes at krydse målstregen kl. 16.45.TRUPPEN TIL POST DANMARK RUNDT UDTAGET2015-07-02Sportsdirektør Ricky Enø har i dag udtaget holdet til Post Danmark Rundt, og Team coloQuick stiller til start med følgende ryttere: Alexander Kamp, Mads Würtz, Rune Almindsø, Rolf Broge, Jesper Odgaard, Christian Moberg, Christian Nyvang og Dennis Herforth.


Det er en stærk og alsidig trup, som kan gøre sig i alle terræner, og det er en blanding af unge ryttere og rutinerede kræfter.


”De otte ryttere ser jeg som vores stærkeste hold til Post Danmark Rundt. Jeg har kigget på, hvem der passer bedst ind til at udfylde de forskellige opgaver, og derfor er valget faldet på netop de otte ryttere. Vi har nogle gode afsluttere med, vi har nogle holdbare folk, og så har vi nogle rutinerede ryttere til at styre det hele ude på landevejen,” fortæller Enø.


Team coloQuicks målsætning for Post Danmark Rundt er at slutte i den samlede top 10, men der er også håb om en etapesejr undervejs.


”Som udgangspunkt kører vi altid for at vinde, og det gør vi også i Post Danmark Rundt. Men vi er også realistiske og ved, at konkurrencen er hård. Får vi en mand i top 10 samlet og kører vi en top 3 hjem på en etape, så er vi rigtig godt tilfredse. Igennem sæsonen har vi vist, at vi kan være med i UCI-løbene, og til DM viste vi også, at vi er blandt de stærkeste på dansk grund, så jeg tror også, at vi vil være i stand til at levere et par flotte resultater til Post Danmark Rundt. Vi har endnu ikke udpeget os nogle konkrete etaper, men vi skal se nogle af etaperne nærmere an, når vi har træningssamling sidst i juli, og så må vi se, hvilke etaper der passer os bedst,” lyder det.


Team coloQuick har træningssamling på Hotel Strandtangen i Skive fra 27.-30. juli.TEAM COLOQUICK TIL POST DANMARK RUNDT


 Team coloQuick er blevet inviteret til Post Danmark Rundt


2015-06-29I løbet af foråret har Team coloQuick kørt stribevis af flotte resultater hjem. Det er blevet til ikke mindre end to UCI-sejre, guldmedalje til U-23 DM i enkeltstart og bronze til elitens DM i enkeltstart og linjeløb. Målet for holdet har hele tiden været at komme med til Post Danmark Rundt, og det er netop blevet en realitet, efter at Post Danmark Rundt-arrangørerne offentliggjorde de danske hold, der bliver inviteret til løbet.

Rytterne til Post Danmark Rundt udtages torsdag.BRØLSTÆRKE KAMP VINDER BRONZE TIL DM


 Brølstærke Kamp vinder bronze til DM


2015-06-28Alexander Kamp leverede i dag en fantastisk indsats, da han vandt bronze ved danmarksmesterskaberne i Rønde. Løbet udviklede sig perfekt for Team coloQuick, der holdt Kamp fremme hele dagen. Han angreb med cirka 15 kilometer til mål, men blev indhentet igen med godt fem kilometer tilbage. Herefter stak Chris Anker Sørensen og Martin Mortensen af fra frontgruppen, og ingen kunne følge med. Kamp vandt favoritgruppens spurt om tredjepladsen og tog dermed bronzemedaljen.

Efter løbet var det en meget tilfreds sportsdirektør, der kunne se tilbage på en dag, hvor rytterne kørte op til deres allerbedste.

”Taktikken i dag var, at vi kørte 100% for Kamp, og det var alle indstillet på. Vi sendte Broge afsted fra morgenen af, og han sad derude hele dagen. Vi ville være på forkant, og det fik vi succes med. Würtz og Kamp sad også, hvor de skulle hele dagen, og en mand som Rune Almindsø kører igen et flot løb. Det gjorde de generelt alle sammen, og jeg synes, at vi viser, at vi er Danmarks bedste kontinental hold. Vi er super tilfredse med de resultater rytterne laver. Kamp kunne måske have vundet i dag, for jeg synes, at han var den stærkeste af alle, og det viser bare endnu en gang, at han er Danmarks største talent. Men vi er rigtig glade for bronzemedaljen,” fortæller Ricky Enø.

Team coloQuick har gang på gang leveret flotte resultater, og første del af sæsonen kulminerede med den netop overståede DM-uge, der gik endnu bedre, end holdet havde håbet på forhånd.

”Alt i alt har det været en hel vild uge. Først går Würtz hen og bliver 3’er på enkeltstarten, og så får vi igen en mand på podiet i dag. Det er langt højere end målsætningen, som var top 5. Det har været over al forventning,” lyder det.

I morgen (mandag) offentliggøres det, hvilke danske hold der kommer med til Post Danmark Rundt, og med de flotte resultater over hele sæsonen, ligger Team coloQuick lunt i svinget til at få en billet til det eftertragtede løb.COLOQUICK HÅBER PÅ NY TOP 5 PLACERING


Målet er endnu en top 5 placering når Team coloQuick i weekenden kører DM i linjeløb


2015-06-26Søndag køres det danske mesterskab i linjeløb i Rønde og oven på torsdagens flotte resultat, ser sportsdirektør Ricky Enø frem til endnu et spændende løb, hvor Team coloQuick skal være med helt fremme.

”Tinkoff vil nok forsøge at gøre løbet hårdt. Men vores niveau er ikke meget under deres, så jeg tror, at vi kan være med. Vi skal angribe løbet og være på forkant med situationen. Det gælder for rytterne om at holde sig til helt i front,” fortæller han.

Løbet er 209 kilometer og indeholder over 2500 højdementer. Det kræver stor derfor holdbarhed, hvis man vil sidde med i finalen, og til forskel fra sidste år slutter løbet på en bakke.

”Det er et langt og hårdt løb, og til den type rute er Kamp vores stærkeste kort. Han er holdbar, og han har en god afslutning. Vi går efter en top 5, og det synes jeg er realistisk. Det vil være et rigtigt flot resultat, og hvis alt flasker sig, så tror jeg også, at Kamp kan vinde. Ellers har vi jo en vanvittig stærk Mads Würtz, som måske får lidt en fri rolle. Han er godt kørende, og er et af vores stærke kort. Det samme er Almindsø, og jeg er spændt på at se, hvordan så ung en rytter klarer sig på en lang og hård rute”, lyder det.

Danmarksmesterskaberne er det sidste kvalifikationsløb til Post Danmark Rundt, og Ricky Enø føler sig rimelig sikker på, at Team coloQuick får en billet. Derfor skal han også bruge søndagens løb til at finde ud af, hvilke ryttere der skal have plads på holdet til Post Danmark Rundt.

”Det er klart, at vi har et par navne, der næsten er så godt som sikre på at få en plads til Post Danmark Rundt, men vi har et meget homogent hold, hvor alle kører på et flot stabilt niveau. Det bliver ikke let at vælge, hvem vi vil have med, og DM bliver sidste mulighed for rytterne for at vise sig frem. Jeg tror, at vi kommer til at se 12 topmotiverede coloQuick-ryttere til start på søndag,” fortæller han.

Løbet skydes i gang i Rønde søndag kl. 12.30.WÜRTZ VINDER BRONZE TIL DM I ENKELTSTART


Fantastiske Würtz vinder bronze til DM i enkeltstart


2015-06-25Der blev i dag kørt danske mesterskaber i enkeltstart, og det var en fantastisk oplevelse for Team coloQuick, og i særdeleshed Mads Würtz, der nappede en bronzemedalje i tiden 49.27. Han blev kun overgået af Chris Juul-Jensen, der fik guld og Rasmus Quaade, der fik sølv.

Målet for dagens enkeltstart var en top 5, og efter løbet var det naturligvis en rigtig glad sportsdirektør, der ikke havde en finger at sætte på Würtz’ præstation i dag.

”Det er fuldstændig vildt, det Würtz laver i dag. Han kører bare som en motorcykel. Han disponerer sine kræfter rigtigt hele vejen, og selv på de svære bakker kører han et flot tempo. At han slår en mand som Jakob Fuglsang, viser bare hvor stærk han er. Det er helt vildt,” fortæller en jublende Ricky Enø.

Würtz har i år vist, at han er en af landets bedste tempokørere, hvilket guldmedaljen til U-23 DM og bronzemedaljen i dagens elite-DM er et bevis på. Selv er han også mere end tilfreds med sine præstationer.

”Jeg havde ikke turdet håbe på medaljer, selvom jeg da havde en lille drøm om det. Men at det lykkedes er bare helt vildt. Det gik pisse godt for at sige det ligeud. Bennekou stod ude på ruten og råbte mellemtider til mig på et tidspunkt. Han stod og hoppede og dansede. Det har jeg sgu aldrig set før, men jeg vidste, at når han gjorde det, så kørte jeg en god tid,” griner Mads Würtz.

Würtz og resten af Team coloQuick skal ud på cyklerne igen på søndag, hvor det gælder linjeløbet.TEAM COLOQUICK SIGTER EFTER TOP 5


Team coloQuick sigter efter top 5


2015-06-23På torsdag køres danmarksmesterskaberne i enkeltstart i Rønde, og arrangørerne har fundet en hård rute frem på 39,2 kilometer. Ruten indeholder 386 højdemeter og stor set ikke et egentlig fladt stykke. Det er derfor på forhånd svært at spå om resultatet, men sportsdirektør Ricky Enø tror på, at Team coloQuick har en chance for at blande sig i toppen.

”Vi har ikke så mange specialister, men det er klart, at en mand som Mads Würtz kan sætte en rigtig god tid. Som nykåret U-23 mester ved vi, at han kører stærkt. Hvis alt spiller for ham, så tror jeg også, at han kan køre top 5. Han har trænet på ruten, og kender hvert eneste sving og hver eneste bakke, så han er klar. Det samme er Jimmi Sørensen, der også plejer at køre en god tid. Rammer han dagen, så er han også en top 10-kandidat,” fortæller Enø og fortsætter:

”Det er en knaldhård rute, og især sidste del indeholder et par svære bakker. Det bliver svært, men det bliver også spændende at se, hvad vores ryttere kan præstere. Vi er tilfredse med en top-10, og håber på top 5, men nu må vi se,” lyder det.
 
Starttider for coloQuick-rytterne:
Rune Almindsø – 17.44
Christian Nyvang – 17.48
Jesper Odgaard – 17.54
Rolf Broge – 17.59
Jacob Gye – 18.06
Jimmi Sørensen – 18.10
Aske Vorre – 18.17
Alexander Kamp – 18.21
Mads Würtz – 18.355. PLADS TIL WÜRTZ I POST CUPPEN


Team coloQuick blev på trods af flere punkteringer i finalen nummer 5 i Hanstholm


2015-06-21Søndagens Post Cup i Hanstholm udviklede sig ikke som håbet for Team coloQuick, der dog markerede sig stærkt hele løbet igennem. Efter få kilometer blev der angrebet fra feltet, og efter flere udbrudsforsøg, lykkedes det syv mand at komme væk, heriblandt Nyvang fra Team coloQuick. Udbruddet opbyggede undervejs et forspring på fem minutter, og fik senere følgeskab af en større gruppe. Team coloQuick var godt repræsenteret i front, og det satte Trefor-Bluewater under pres nede i feltet, hvor de tog en stor del af føringsarbejdet.


Det hele blev dog samlet, da feltet ramte de små omgange i Hanstholm, og der blev lige så stille lavet udskilning bagfra. ColoQuick rytterne sad godt med, men med fem defekter på de sidste 15 kilometer, blandt andet to til Kamp, var det svært for rytterne at holde sig fremme. Mads Würtz sad med som bedste coloQuick-rytter og kørte ind på en 5. plads.
”Vi har syv mand med i en gruppe på 31 ryttere i front, og sidder rigtig godt placeret. Men så bliver Kamp ramt af en defekt med under 15 kilometer til mål, og han får hjælp af neutralservice, som giver ham et halvfladt baghjul. Det betyder, at han igen må stoppe op, og han er dermed ude af finalen. Derudover får flere af de andre ryttere også defekter i finalen, og vi kommer pludselig på bagkant med situationen,” fortæller sportsdirektør Ricky Enø.


På trods af skuffelsen over resultatet er Ricky Enø overordnet tilfreds med holdets indsats, og han melder om topform hos alle ryttere frem mod danmarksmesterskaberne.


”Holdet kører superflot. Vi er med, hvor det sker hele dagen, så der var ikke så meget mere, vi kunne gøre. Man kan ikke gardere sig mod mekaniske uhed. Würtz kommer ind som nummer fem og Almindsø kommer ind som nummer syv, hvilket er ok på en dag som i dag. Når man er ramt af så mange uheld, så er det svært at køre med om sejren. Men vi må se fremad. Der kommer nye løb lige om hjørnet med DM i næste uge, og rytterne er alle sammen supergodt kørende,” lyder det.


På torsdag kører Team coloQuick igen, hvor der er DM i enkeltstart i Rønde.TEAM COLOQUICK MISSER PODIET TIL HOLD-DM


Team coloQuick misser podiet til hold-DM


2015-06-20Tidligere i dag blev der kørt DM i holdløb i Hanstholm, og det blev et tæt løb, hvor de fire kontinentalhold pressede hinanden hele vejen. Team coloQuick måtte nøjes med en fjerde plads i holdløbet, hvor Team Trefor-Bluewater løb med sejren.  Målsætningen var medaljer, men sportsdirektør Ricky Enø er alligevel tilfreds med holdet, der kørte fuld gas hele vejen.


”Vi havde en fornuftig start, men mister desværre Kamp efter 18 kilometer. Han ramte ikke lige dagen, og det er, hvad der sker. Vi ligger rigtigt tæt med de andre hold hele vejen, og kort før mål har vi kun ti sekunder op til Riwal, men vi mister Almindsø fem kilometer fra mål, og så taber vi med tre sekunder, og går glip af bronzen,” fortæller Enø


Rytterne gav alt hele vejen, og der er ifølge Ricke Enø derfor ingen grund til at være skuffet. Holdet skal derimod se frem mod morgendagens Post Cup.


”Det er jo superærgerligt at tabe med så lille en margin, men vi kan ikke bebrejde nogen. Drengene kørte alt, hvad de kunne, og det var virkelig flot. Det lykkedes bare ikke i dag. Vi ser i stedet frem imod i morgen, hvor jeg helt klart forventer, at vi tager revanche,” lyder det.


I morgen skal rytterne igen ud på de danske landeveje, når tredje afdeling af Post Cuppen køres, og det bliver med et fuldt coloQuick-mandskab, hvor alle 12 ryttere er til start.COLOQUICK KLAR TIL HOLD-DM OG POST CUP


coloQuick klar til hold-DM og Post Cup


2015-06-18I den kommende weekend er der endnu engang lagt op til et par rigtig spændende løb for Team coloQuick. Lørdag køres danmarksmesterskaberne i holdløb, mens der søndag køres Post Cuppens 3. afdeling. Begge løb foregår i og omkring Hanstholm.


Holdløb
Danmarksmesterskaberne i holdløb er et af kvalifikationsløbene til Post Danmark Rundt, og derfor har Team coloQuick i de seneste uger trænet en del i netop denne disciplin. Målet er medaljer, og sportsdirektør Ricky Enø tror på, at rytterne kan skyde en høj fart på de 47,7 kilometer langs den jyske vestkyst.

”Vi har trænet holdløb nogle gange her på det seneste, og det har set rigtig godt ud. Rytterne arbejder godt sammen, og vi skal sørge for at få det til at fungere fra start og disponere kræfterne rigtigt. Vi har den nykårede U-23 danmarksmester, Mads Würtz, på holdet, der sammen med Jimmi Sørensen, 6’er i Post Cuppen i Nakskov, bliver holdets store motorer, og på en god dag, så tror jeg, at vi kan vinde, hvis alt spiller.”

Team coloQuicks ryttere til holdløbet:
Sørensen, Odgaard, Kamp,  Almindsø, Würtz og Broge

Post Cup
Dagen efter holdløbet køres Post Cuppens 3. afdeling. Team coloQuick stiller til start med alle 12 mand, og Ricky Enø fortæller, at det er helt åbent, hvem der køres for.


”Hele holdet er godt kørende for tiden, så vi vil køre for dem, der har benene på dagen. Odgaard og Sørensen er på hjemmebane i det vestjyske. De kender ruten og terrænet, og de bliver derfor vigtige for os. Der bliver formentlig sidevindskørsel, så det skal vi være forberedte på. Selvom det bliver et hårdt løb, så går vi igen efter sejren. Vi har som erklæret sæsonmål, at vi vil vinde en Post Cup, og den drøm kan gå i opfyldelse allerede på søndag”CORELL NUMMER TO I ORDRUP


Corell nummer to i Ordrup


2015-06-15Mens en del af Team coloQuick kørte Fyen Rundt, blev det til endnu et topresultat for Team coloQuick, da Mads Corell kørte en andenplads hjem i A-løbet i Ordrup. Det var Corells bedste resultat i denne sæson, og det understreger endnu engang, at alle ryttere på holdet er i superform. Sportsdirektør Ricky Enø er dog også yderst tilfreds med den blot 19-årige rytters resultat.

"Jeg er rigtig glad for, at Mads Corell endelig kom på podiet i går. Han sidder med to Trefor-Blue Water og andre konkurrenter, så det var en svær situation for ham. Vinjebo kører alene hjem, også Corell rykker så fri sammen med Gregaard, hvor han slår ham i spurten. En flot insats af den unge rytter"

Mads Corell og Team coloQuick skal igen i weekenden i aktion, hvor der både er DM i holdløb samt Post Cup på programmet.

 

 KAMP PÅ PODIET I FYEN RUNDT


Endnu en flot præstation af Kamp


2015-06-14Alexander Kamp og Team coloQuick fulgte gårsdagens flotte præstation op med endnu et topresultat i Fyen Rundt, hvor det blev til anden andenplads for Kamp, der i spurten blev slået af norske Vangstad.


”Jeg sagde til rytterne fra morgenen af, at vi skulle være med i alt, og vi skulle sørge for at ramme morgenudbruddet. Det lykkedes os at få Gye med, og det betød, at vi kunne tage den lidt med ro nede i feltet. Senere viste Herforth, Moberg og Sørensen sig også frem, og de kørte virkelig stærkt alle sammen. I afslutningen kører Odgaard frem med Kamp og leverer ham til spurten. Han kører ind på en flot andenplads, og selvom han er lidt skuffet over ikke at tage sejren, så kan vi være meget tilfredse,” fortæller sportsdirektør Ricky Enø.


Team coloQuick stillede med to forskellige hold til GP Horsens og Fyen Rundt, og Ricky Enø fortæller, at det hele tiden har været planen, for at alle ryttere får muligheden for at vise, hvad de kan.


”Vi har haft 11 ryttere i spil i weekenden, og begge dage kørte rytterne vildt stærkt. Det viser bare, at vi har et godt hold og en bred trup, hvor alle har mulighed for at lave resultater. Det var vores bedste weekend siden Skive-løbet, og med de resultater vi har lavet her, så tror jeg, at vores Post Danmark Rundt-billet er så godt som sikret.”


Eneste rytter der kørte begge dage var Alexander Kamp, og det har Ricky Enø en simpel forklaring på.


”Når man har en rytter som Kamp, der kører så stærkt og er så holdbar, så kan man næsten ikke undlade at tage ham med til begge løb, og det viste sig jo også, at han stod distancen med endnu et topresultat. Han kører enormt stærkt for tiden, og han må næsten efterhånden være selvskrevet til en plads på landsholdet til U23-VM.”VELFORBEREDT WÜRTZ NYDER U23-SEJR


Velforberedt Würtz nyder U23-sejr - og ser frem mod næste mål


2015-06-10Mads Würtz Schmidt vandt i weekenden U23-DM i enkeltstart, der var et af sæsonens helt store mål for den unge coloQuick-rytter. Sejren blev dog på ingen måde foræret, og den har stået på hård træning og en målrettet indstilling hele foråret.

”Jeg har brugt lidt ekstra tid på enkeltstartscyklen, og blandt andet tjekket ruten ud nogle gange for at finde ud af, hvordan jeg skulle køre bakkerne og svingene,” fortæller Mads Würtz.

På forhånd var der lagt op til en tæt duel med Søren Kragh Andersen, og Würtz var derfor forberedt på, at der skulle kæmpes hele vejen.

”Jeg havde besluttet, at jeg ville angribe ruten og køre hårdt på fra start. Det gjorde skide ondt i benene hele vejen, men jeg følte samtidig, at det gik godt. Jeg kunne holde farten til mål, og heldigvis for mig gik mine konkurrenter lidt ned undervejs, så jeg havde en rigtig god dag,” lyder det.

Næste store personlige mål for Würtz er elite-DM i enkeltstart, hvor han håber, at han igen kan blande sig i toppen.

”Jeg har snakket med min træner, og vi arbejder frem mod DM i enkeltstart lige nu, hvor jeg tror på, at det kan blive til en top-5 placering. Der kommer nogle gode ryttere til start, men jeg arbejder så hårdt jeg kan. Jeg skal igen ud og kigge på ruten for at være så forberedt som muligt. Inden da kører jeg også DM i holdløb med Team coloQuick. Det giver også en god træning, og det giver mulighed for at finpudse positionen på min enkeltstartscykel,” fortæller han.

Allerede i weekenden tørner Mads Würtz og Team coloQuick ud igen, hvor der køres UCI-løb i både Horsens og på Fyn.
GODKENDT WEEKEND FOR TEAM COLOQUICK


Godkendt weekend for Team coloQuick


2015-06-09Team coloQuick deltog i den forgangne weekend i hele tre cykelløb, hvor det blev til sejr  U23-enkeltstarten, sejr i Nishiki Løbet (A-løb) og en fjerde og femte plads i søndagens U23-linjeløb. Sportsdirektør Ricky Enø godkender weekendens indsats, hvor især de to første dage kastede gode resultater af sig.

”Først og fremmest kører Würtz en flot sejr hjem i fredagens enkeltstart. Det var superflot af ham. Lørdag viste nogle af vores andre ryttere flaget, hvor Broge blev nummer et og Moberg nummer to i Nishiki Løbet. Godt kørt at begge ryttere, og det viser, at alle på holdet kan levere varen.”

I søndagens linjeløb havde Ricky Enø og resten af Team coloQuick sat næsen op efter medaljer, men var lige ved og næsten for coloQuick-rytterne, hvor Kamp blev nummer 4 og Vorre nummer 5.

”Vi forsøgte at være på forkant med situationen, og derfor sendte vi Kamp og Vorre i udbrud tidligt i løbet. Udbruddet holder faktisk til mål, men får Søren Kragh op bagfra, hvilket skabte en undertalssituation for os. Vorre ofrede sig for Kamp, men Trefor-rytterne skiftedes til at rykke, så det var svært at kontrollere for os. Man må bare sige, at det er flot kørt af Trefor. Jeg hæfter mig dog ved, at vi sidder i finalen, og rytterne arbejder godt sammen. Derfor synes jeg også, at det alt i alt var et fint DM, hvor vi blandt andet holder Riwal og Almeborg bag os. Nu ser vi frem mod weekendens UCI-løb, hvor vi igen vil gå efter sejren,” fortæller Ricky Enø

Lørdag køres UCI-løb i Horsens, mens der søndag køres UCI-løb på Fyn.TRAVL WEEKEND VENTER TEAM COLOQUICK


Team coloQuick ser frem mod en spændende og travl weekend


2015-06-04Der bliver nok at se til i den kommende weekend for Team coloQuick, hvor intet mindre end tre løb, alle i Randers-området, står for døren. Fredag gælder det U23-DM i enkelstart, lørdag køres der A-løb, Nishiki Løbet og søndag kører U23-rytterne igen, når der er linjeløb på programmet.

Fredag: U23-danmarksmesterskaber i enkeltstart
Team coloQuick har to ryttere til start til enkelstarten for U23-ryttere, Mads Würtz og Aske Vorre. Begge ryttere har vist fin form i foråret, og målsætningen er at få medtaljer med hjem, fortæller sportsdirektør Ricky Enø.

”Mads Würtz er på hjemmebane i Randers, og han har set frem mod det her. Han går benhårdt efter sejren, og jeg tror på, at han kan vinde. Der er ingen tvivl om, at det bliver svært mod en stærk Søren Kragh Andersen, men vi går som sagt efter sejren. Men en podieplacering vil også være et fint resultat for os,” forklarer Ricky Enø.

Lørdag: Nishiki Løbet
Rytterne over 23 år skal også køre i weekenden, og Team coloQuick stiller talstærkt op til Nishiki Løbet i Randers, og sidste weekends succes fra Grenå-løbet skal følges op med endnu en topplacering.

”Det er et lidt specielt løb, fordi A-rytterne og B-rytterne kører sammen. Det betyder, at der ikke er nogen servicevogn, og tilfældighederne spiller derfor lidt mere ind. Vi har en del ryttere til start, så jeg forventer, at vi kan præge løbet og forhåbentlig tage endnu en A-sejr,” lyder det fra sportsdirektøren.

Søndag: U23-danmarksmesterskaberne linjeløbet
Søndag gælder det linjeløbet for U23’ere, og denne gang har Team coloQuick flere mand til start, og forventningerne er at vinde. Würtz er igen til start, og får følgeskab af Corell, Nyvang, Almindsø, Vorre og Kamp.

”Jeg har selv vundet på den her rute i 2010, så jeg kender den rimelig godt. Det er en svær rute med over 2000 højdemeter, og løbet vil blive afgjort på de to hårde bakker undervejs. Umiddelbart vil jeg mene, at vi har det stærkeste hold, og vi skal derfor være på forkant med tingene. Løbet bliver helt sikkert splittet totalt, så vi skal være klar. Vores stærkeste kort er nok Alexander Kamp, men Almindsø og Würtz er også i topform, og så tror jeg , at den passer godt til Nyvang, den her rute,” fortæller Ricky Enø.STOR DAG FOR TEAM COLOQUICK


I dag skinnede solen på Torvet i Skive, og ikke mindst på Team coloQuick.


2015-05-03Det hele gik op i en højere endhed for holdet under dagens cykelløb. Drengene fulgte taktikken til punkt og prikke.

"Vi havde aftalt, at vi skulle gøre løbet så hårdt som muligt. Vi ville forsøge at gøre løbet hårdt, og forhåbentlig undgå en massespurt. Holdet arbejdede rigtig flot sammen hele løbet igennem og hver mand ofrede sig for hinanden. Det var en kæmpe fornøjelse at være vidne til" siger sportsdirektør Ricky Enø.

"Ved løbet afslutning, viser vi vores styrke, både individuelt og som hold. Så da Alexander Kamp får slået det sidste og afgørende hul, og kun har en enkelt mand med, øjner vi muligheden for, at vi kan løbe med sejren idag. "Alexander var ekstrem opsat og fokuseret idag. Han er en fantastisk afslutter, og når han først kommer ind på de sidste meter, er han næsten umulig at slå", fortæller Enø.

En stor tak til alle bag holdet, til publikum, og til alle de mange frivillige hjælpere for den kæmpe opbakning holdet fik i dag på hjemmebane. Det var et flot og gennemført arrangement på Torvet, og derfor er vi glade for, at kvittere med en sejr" slutter Enø.

SKUFFENDE DAG FOR TEAM COLOQUICK


Efter en udmærket præstation i går, blev det i dag til en skuffende 8. plads, som bedste placering i dagens UCI løb – GP Himmerland.


2015-05-02Team coloQuick var ellers veloplagte, og klar fra start, og allerede efter 15 min. kørsel stak Christian Moberg afsted i et udbrud, sammen med tre udenlandske ryttere.

De fire ryttere arbejdede godt sammen og efter ca. 70 km kørsel, var forspringet vokset til over 5 min. I feltet bagude, holdt de danske hold sig lidt tilbage, og forspringet til udbrydergruppen voksede til over ti minutter.

Men efter ca. 130 km kørsel satte TREFOR-Blue Water og Riwal farten op, og begynde langsomt, men sikkert at hale ind på de fire udbrydere.

Christian Moberg arbejdede hårdt hele dagen, men da han og de andre I gruppen nåede Aars, og de resterende fem omgange af 5,5 km, var kræfterne ved at slippe op.

Gruppen blev hentet med ca. én omgang igen, og det lignede en massespurt forude. Flere forsøgte dog at angribe, og med ca 1000 m igen, forsøgte Alexander Kamp at stikke af.

Men han blev desværre hentet igen med ca. 500 m. til mål.

Det blev den hollandske sprinter Win Stroetinga (Parkhotel Valkenburg), der blev hurtigst idag. For Team coloQuick blev det til en 8. plads for Rune Almindsø, og ind som nr. 13 kørte Mads Corell.

“Vores udfordring idag var, at udbruddet egentlig blev hentet for sent, således at vi ikke kunne nå at genskabe cykelløbet, før det var for sent”.

"For mange af de gode ryttere blev løbet for let, da der blev kørt stille og roligt de første 130 km, og med næsten ingen vind. Derfor sad mange af feltets ryttere tilbage med masser af kræfter til de afsluttende runder.

Og for os idag, lykkedes det bare ikke I den afgørende og afsluttende fase. Men i morgen kører vi heldigvis igen”. udtaler sportsdirektør Ricky Enø.

FANTASTISK PRÆSTATION AF TEAM COLOQUICK


Jesper Odgaard fra Team coloQuick blev i dagens UCI-cykelløb bedste danske rytter med en flot 7. plads.


2015-05-01På en smuk rute, i et let kuperet landskab omkring Viborg, blev dagens UCI løb GP Viborg afviklet. Rytterne skulle tilbagelægge 197 km, hvor der blandt andet indgik flere kilometer med grusvej.

Ikke længe efter start stikker et udbrud på 14 mand afsted. Team coloQuick har her Christian Moberg med.

Team Riwal får ikke nogle ryttere med i udbruddet, så de tager ansvar nede i feltet, og forsøger at indhente udbryderne. Mens Riwal må bruge kræfter på at køre udbrydergruppen ind, sidder vi klar lige bagved, således at der hele tiden er kontrol med løbets udvikling.

Efter ca. 90 km indhentes udbrydergruppen, og feltet er atter samlet. Jacob Gye udnytter denne situation og kører fra feltet sammen med Johan Landström fra Motala AIF Cykel. De får et forspring på 2,5 min. ned til feltet. Da rytterne rammer næste grus stykke efter 137 km. er de to stadig i front, men forspringet formindskes, da der arbejdes hårdt i feltet bagfra. De to lykkeriddere bliver hentet ca 50 km. før mål, på det sidste grus stykke.

Herefter sprænges feltet fuldstændig, bl. a på grund af en hel del punkteringer. En ny gruppe på ca. 30 ryttere bliver dannet i front, og Team coloQuick er repræsenteret 3 mand. Christian Moberg , Jesper Odgaard og Jacob Gye.


  Tempofyldte omgange

Med 25 kilometer til mål rammer rytterne en rundstrækning, der skal passeres fire gange inden mål. Her lykkes det endnu engang Jacob Gye at stikke afsted sammen med 5 andre.

   Med ti kilometer til mål bliver forspringet indhentet, og rytterne begynder at falde fra frontgruppen, én af dem er coloQuick´s Jacob Gye, som efter flot kørsel har brugt for mange kræfter. Gruppen er til sidst reduceret til to mand, nemlig Oscar Landa og Bob Schoonbroodt. De to slutter af i et tæt opløb, hvor det bliver Oscar Landa fra Team Øster Hus, der løber med sejren.

På en flot 7. Plads kommer Team coloQuick´s Jesper Odgaard, mens Christian Moberg bliver nr. 13.

En flot indsats og et tilfredsstillende resultat til Team coloQuick. I morgen går det løs igen, når det gælder UCI løbet i Aars i Himmerland. Her er vi klar – igen!

KLAR OG TOPMOTIVEREDE TIL WEEKENDEN!


Team coloQuick går en travl, men særdeles spændende weekend i møde.


2015-04-29Fredag kører 6 ryttere i Eschborn i Frankfurt, mens andre 6 ryttere kører det første af weekendens 3 UCI løb i Viborg.

Europatouren er i fuld gang, og Team coloQuick er til start alle 3 dage. 1. maj i Viborg, 2. maj i Aars og 3. maj på hjemmebanen i Skive. Rytterne er topmotiverede og glæder sig rigtig meget til at køre de 3 vigtige UCI løb. Den 3. maj, hvor løbet køres i, og omkring Skive, ser rytterne meget frem til at give den fuld gas foran et forhåbentligt veloplagt publikum.

Løbet er Danmarks største cykelløb, med intet mindre end 33 teams á 6 ryttere – altså i alt 198 ryttere fra 15 forskellige lande. Det bliver et festligt skue, idet de mange ryttere vil blive ledsaget af ca. 50 ledsagervogne og 25 motorcykler. Posthus Torvet i byens centrum vil være start- og målområde, og samtidig danne ramme om en masse festligheder. Her vil der bl.a. være opsat stormskærm, hvorpå der transmitteres live fra cykelløbet dagen igennem. På torvet vil der også være VIP arrangement, boder, underholdning mm. Vi håber også på din opbakning, så mød endelig op på torvet på søndag i Skive, og giv Team coloQuick din opbakning. Vi står klar til at gøre dagen festlig og til at give dig en oplevelse.

Se ruten: KLIK HER

GODKENDT INDSATS AF COLOQUICK


I kampen om fjerdepladsen var det spurtstærke Alex Rasmussen, som var stærkere end de to coloQuick-ryttere.


2015-04-27- Man må ikke være rigtig klog, nar man kører i sådan et vejr...

Sådan lød Alexander Kamps første kommentar, da Team coloQuick-rytteren lørdag eftermiddag kold og våd nåede frem til sit cykelholds lejr efter første afdeling af Post Cup, Grand Prix Herning. Han kom i mål som nummer 5, og selv om han ikke selv var helt tilfreds med det, så var det nok det maksimale udbytte på en dag, hvor TREFOR-Blue Water leverede en af de største magtdemonstrationer på de danske landeveje i meget lang tid.

Det delvis herningbaserede hold satte sig på de fire første pladser. Så fik coloQuicks Kamp og Mads Würtz Schmidt lov at smyge sig ind som 5'er og 6'er, inden yderligere to TREFOR-folk fulgte efter.

LIGGER GODT
Resultaterne i Post Cup er vigtige for Team coloQuick. Det er nemlig især de løb, som tæller, når der 29. juni uddeles billetter til etapeløbet Post Danmark Rundt.

Tre af de fire danske kontinentalhold kommer med - TREFOR har nok sat sig på den ene allerede, mens det ligner en duel mellem RIWAL-Platform og coloQuick om anden- og tredjepladsen.

Team Almeborg Bornholm er det fjerde, men de var langt fra et godt resultat i Herning. Og derfor var coloQuicks præstation absolut godkendt.

- TREFOR var stærkere end os, men vi ligger alligevel godt til i forhold til de øvrige kontinentalhold, konkluderede sportsdirektør Ricky Enø Jørgensen efter løbet.

Han havde kun ros til TREFOR-holdet, der vandt med Asbjørn Kragh Andersen foran lillebror Søren. De havde et forspring på lige knap to minutter til holdkammeraten Sebastian Lander, og i kampen om fjerdepladsen var det så spurtstærke Alex Rasmussen, som var stærkere end de to coloQuick-ryttere.

- Vi blev sat på plads. TREFOR kørte rigtig flot især i sidevinden, hvor de angreb pa smalle veje, og vi ikke formåede at holde sammen på det hele.

FØRSTE PUNKTERING
Team coloQuick havde investeret i stærkere dæk og et tætningsmiddel til løbet, der er kendt for sine strækninger på grus. Men der var kun kørt 13 kilometer, da Alexander Kamp blev den første i feltet til at blive ramt af en punktering. coloQuick-rytterne punkterede i alt 15 gange, men Jacob Gye Madsen slap - han kørte med sine egne dæk med indlæg, så maske var det ham, der havde fat i den lange ende.

Da Kamp punkterede, blev Jimmi Sørensen og Rune Almindsø sendt ned for at hjælpe holdkaptajnen op til feltet igen. Men det trak mildest talt ud, beretter Kamp selv.

- Vi fik at vide, der var 20 sekunder op til feltet, og det er jo overkommeligt. Jeg sad og sparede kræfter og kunne ikke forstå, vi ikke nåede op, og efter 40 kilometer fik vi så at vide, der var to minutter op. Det var hårdt for moralen. Da måtte jeg selv frem og trække, så fik den fuld hane, og vi kom op efter 80 kilometer, fortæller Alexander Kamp.

Artikel og billede af Brian Laursen, Skive Folkeblad.

Link til artikel »
COLOQUICK-DOMINANS I SKIVE


Team coloQuick besatte hele podiet ved dagens løb i Skive, hvor Christian Nyvang Lund til sidst viste sig at være den stærkeste på coloQuicks egen hjemmebane.


2015-04-26Dagens løb i Skive var præget af en god vind, der for alvor fik sat sit præg på løbet. Team coloQuick endte med at være bedst til at udnytte sidevinden, og de havde hele elleve ryttere med i top 16.

Holdet var ikke repræsenteret på podiet i gårdsdagens GP Herning, men fik med dagens dominans bevist, at holdet besidder et højt niveau, da de fik ryddet podiet.

20-årige Christian Nyvang Lund fik med dagens præstation sin første A-sejr, da han sejrede foran holdkammeraterne Jimmi Sørensen og Dennis Herforth Jensen.

Link til artikel »
KAMP VINDER DANSK SÆSONÅBNER


Årets første licensløb bliver i dag kørt i Hjørring. Her sejrede Alexander Kamp fra Team coloQuick.


2015-04-11Så er den danske licenssæson i gang. Løbet Sparekassen Vendsyssel blev afholdt af CCH - Hjørrings cykellklub - hvor A-klassen skulle køre et 153 kilometer langt cykelløb på en meget kuperet rute.

Team coloQuicks Alexander Kamp vandt løbet, da han var hurtigst på stregen i en gruppe af fem. Patrick Clausen fra Team TREFOR - Blue Water tog sig af andenpladsen.

På sin Facebook skriver Kamp:
- Min første A-sejr i dag i Hjørrings løb og så efter fænomenal kørsel hele løbet igennem af alle ryttere på Team coloQuick.

Jeg er stolt af at have så mange gode holdkammerater. Tak fordi i gjorde det muligt - vi er ikke stærkere end det fællesskab, vi har! Skål på det.

Løbet var dog præget af et kæmpe massestyrt, der sendte ca. 40 mand i asfalten.

I morgen køres Sparekassen Vendsyssel Aalborg-løbet.

Link til artikel »
COLOQUICK TAGER SÆSONENS FØRSTE SEJR


Sidste år vandt Magnus Cort Rund um Ascheffel, og i dag sørgede Mads Würtz fra Team coloQuick for at det fortsat er en dansker, der er forsvarende mester i det tyske A-løb.


2015-03-28Dagens løb var 115 km, og feltet havde deltagelse af bl.a. de danske kontinentalhold Riwal, Trefor-Blue Water, ColoQuick, samt hollandske, tyske og norske kontinentaltrupper.

- Det var jo som et træningsløb, hvor vi stillede op med alle 12 mand for at få nogle løbskilometer i benene. Men det var et forholdsvis stærkt felt, så det var sjovt. Selve løbet var et lukket løb med små veje, hvor vinden ikke spillede nogen rulle, så drengene skulle bare køre fuld skrue og angribe fra højre og venstre, fortæller sportsdirektør hos Team ColoQuick, Ricky Enø, Cykelmagasinet.dk.

Løbet bestod af 6 omgange á 16 km, hvor ColoQuick og Trefor begge havde ryttere med i dagens udbrud. Mads Würtz og Dennis Hereforth fra ColoQuick, samt Jesper Mørkøv fra Riwal sad i 5-mands udbruddet, der hurtigt fik et hul på 3½ minut. På den 3.sidste omgang angreb Mads Würtz og kun hollandske Rens Te Stroet fra Jo Piels kunne holde hjulet på randrusianeren. De 2 holdt også til mål.

- Mads sidder og trækker rigtig længe, men kan ikke rigtig komme fri af hollænderen. Han har høj selvtillid derude og følte sig bomstærk hele vejen. På den sidste omgang bliver jeg nervøs, for der vil hollænderen slet ikke trække, og 3½ minut skrumper helt ned til 40 sek. Der troede jeg, at nu var det slut, og at nu blev de hentet. Men holdet bakker af bagved, og derfor kan de holde hjem.

Ved mål åbnede Mads Würtz langt udefra og vinder spurten, mens feltet kom ind kun 8 sekunder senere. Det blev dermed sæsonens første sejr til både Mads Würtz og Team ColoQuick. Dét glæder sportsdirektøren.

- Det var pisse fedt og godt for moralen. Der er virkelig god stemning, og alle er godt kørende lige nu. Traditionen tro har vi fået champagne. En sejr fejrer vi altid med manér og et lille glas, og alle er glade, for det her var en holdpræstation, slutter Ricky Enø.

Danmark havde 6 ryttere i top-15 i løbet. Imorgen køres Giro de Nortorf, der også er et tysk A-løb.

Link til artikel »
COLOQUICK: VI VISER HØJT NIVEAU


I weekenden startede Team coloQuick sin sæson i Holland ved de to endagsløb Ronde van Drenthe. Det blev til rigtige gode resultater for det danske mandskab, hvor de var bedste kontinentalhold begge dage.


2015-03-16Danske Team ColoQuick (Tidligere Team Designa Køkken-Knudsgaard), der forud for sæsonen har rustet op på rytterfronten, kørte lørdag og søndag sine første cykelløb i denne sæson. Lørdag kom holdets bedste rytter, den tidligere CULT-rytter, Mads Würtz Schmidt, ind på en 14. plads, og søndag spurtede Alexander Kamp sig frem til en sjette plads.

Løbene havde UCI kategori 1.1 og er dermed de højest rangerede løb ColoQuick, som kontinental kan køre i udlandet, hvorfor der også var et stærkt felt til start begge dage.

”Det er jo lidt en anden liga, og det er jo det største løb, som vi nogensinde har kørt, og det er jo fantastisk at køre dem,” siger Team ColoQuicks sportsdirektør Ricky Enø Jørgensen til Feltet.dk.

UCI-point på kontoen


Især søndagens præstation giver blod på tanden, da de danske hold hentede 16 UCI-point, som er vigtige for holdet, da disse point kan være med til at kvalificere holdet til Post Danmark Rundt.

”Feltet blev splittet efter 35 kilometer i sidevinden, men blev samlet hen mod de tre omgange til sidst. Herefter blev det splittet og samlet. Til sidst kommer 20 mand afsted, hvor vi troede, det var det. Men CCC Polsat og Topsport Vlanderenn satte sig frem og trak, og pludselig var forspringet på 25 sekunder, 10 sekunder, 5 sekunder.”

”Så da de blev hentet, sagde Jimmi Sørensen, der også sad med i forreste gruppe sammen med Alexander Kamp, at det var nu han skal frem, hvis det skulle blive til noget. Han bliver så sekser, hvilket jo er fantastisk,” tilføjer Enø om søndagens udvikling.

Adspurgt om holdets niveau i denne sæson, siger Ricky Enø: ”Vi har fem mand med i forreste gruppe (til løbet søndag), hvilket viser stor styrke og homogenitet på holdet. Jeg synes, vi viser højt niveau.”

Link til artikel »
KLAR TIL KAMP - OG KATASTROFE


Team Designa Køkken er blevet til Team coloQuick. Meget er ændret, men ambitionerne er kun vokset. Alt andet end succes er en katastrofe.


2015-02-14CULT Energy var der selvfølgelig. Team Trefor og Riwal var der også. Men Team Designa Køkken og deres sportsdirektør Ricky Enø? De måtte ud og stå langs landevejene, hvis de ville opleve Post Danmark Rundt. Dem havde arrangørerne ikke fundet værdige til deltagelse i det danske Tour de France. Men i 2015 skal det ændres!

- Jeg vil godt kalde det en katastrofe, hvis vi ikke kommer med i år, fortalte Ricky Enø, der er sportslig ansvarlig, da vi ringede til ham tidligere på måneden. Post Danmark Rundt er det altoverskyggende mål, og derfor er både han og rytterne allerede i fuld gang. Der er ikke plads til en svipser igen i år.

Det er dog ikke i kun ambitionerne der er ændret. Det er sponsoren, navnet og meget af ryttermaterialet også. Designa Køkken er blevet udskiftet med coloQuick, der er en del af Calvex, som tjener til dagen, vejen og cykelholdet i landbruget. Det har betydet, Enø fik flere penge at jonglere med, og at syv nye kom ind. Blandt dem er CULT-duoen Mads Würtz og Christian Moberg samt Alexander Kamp, der var en del af det nu hedengangne Christina Watches – Kuma.

Fokus på hovedet – og hjertet


Det er dog ikke kun på rytterfronten, Enø omgiver sig med nye folk. I bestræbelserne på at ryste holdet sammen og mentalt forberede pedalatleterne, har coloQuick alliceret den tidligere håndsboldtræner Ryan Zinglersen, der har en Master i Coaching. Han har holdt nogle oplæg for rytterne, og været med i vinterprocessen, der også er blevet brugt på at bygge sammenhold. Dog ikke i typisk Bjarne Riis og BS-forstand:

- Vi har ikke været ude på nogen overlevelsestur. Vi har været ude at sejle noget kajak og haft noget sjov, men ellers har vi mere fokuseret på at lære hinanden at kende. Og så har vi selvfølgelig trænet, forklarer Enø, der understreger at coloQuick skal være et sted hvor alle føler sig hjemme, hvor alle har det sjovt, men også et sted hvor målsætninger bliver indfriet. For selvom deltagelse i Post Danmark Rundt er det store mål i midten, er det kun ét af de løb, holdet med det nye navn fokuserer på. Den konkrete liste over mål og ambitioner, Enø og coloQuick ønsker at sætte et lille flueben udfor ser således ud:

 • Vinde en UCI sejr
 • Vinde U23 DM
 • Vinde en Post cup afdeling
 • Top 3 til U23 DM i TT
 • Top 3 til DM Holdløb
 • Top 5 til Elite DM
 • Top 10 til Elite DM TT
 • Top 10 placering til Post Danmark Rundt
 • 12 sejre A sejre

  ”Et gevaldigt skridt opad”


  På papiret er det en noget højtråbende udmelding fra et hold, der sidste år ikke fik nogen UCI-sejre, et hold der ikke kom med til Post Danmark Rundt og et hold, der slet ikke var i nærheden af noget ved elitens DM. Alligevel tror man internt på, det kan lykkes. Meget er nemlig anderledes, end det var dengang:

  - Vi er rykket et gevaldigt skridt op, både med ryttere og materiale og personale, fortæller Ricky Enø. Det samme gælder økonomien, hvor den sportslige ansvarlig indrømmer at man er bedre stillet end man var for et år siden, men ikke ønsker at fortælle med hvor meget.

  Derfor vil det selvfølgelig også være en katastrofe, hvis Jesper Worre igen vælger at sortere holdet fra til Post Danmark Rundt. Det ligger coloQuick ikke selv skjul på. Også fordi, forholdene er nogle helt andre end de var sidste år, hvis man skal tro sportsdirektøren Enø:

  - Jeg forventer sådan set, at vi kommer med til Post Danmark Rundt. Jeg tror egentlig ikke, at det bliver det helt store problem at komme med. Sidste år var det jo en anden situation. Vi var væsentlig dårligere – i hvert fald vores ryttermateriale og økonomisk, og der var der jo CULT, Christina Watches, TREFOR og Riwal

  Sen sæsonstart


  For at coloQuick er at finde i feltet til august, kræver det dog, at de får vist trøjerne frem. Trøjer, der endnu ikke er offentliggjort, men trøjer, som snart bliver luftet i Spanien. Fra den 23. februar til den 5. marts er coloQuick nemlig på træningslejr i Calpe, 60 kilometer nord for Alicante. Et område der er velbesøgt af cykelhold fra hele verden, et område, som også sidste år lagde asfalt til dengang Designa Køkkens træningstur, og et område Cykelmagasinets egen Frederik Muff har kaldt ” WorldTour-holdenes paradis”.

  Først derefter bliver sæsonen skudt i gang for coloQuick. Den 14. marts har Enø første dag tilbage i kortegen bag feltet, i det hollandske 1.1-løb Albert Achterhes Pet Ronde van Drenthe. Allerede dagen efter skal rytterne afsted igen, og derfra går sæsonen stødt fremad. Dermed er vinterpausen ved at være slut, og Ricky Enø kan se tilbage på nogle måneder, der har budt på meget tid ved telefonen:

  - [Som sportsdirektør] handler det om at søge nogle løb, gerne så tidligt som muligt. Jeg har brugt rigtig meget tid på at kontakte løbsarrangørere, for at se, om vi kan komme med til deres cykelløb. [..] Men det er selvfølgelig svært at skaffe løb, når man er et nyt hold. I hvert fald nyt navn.

  Det er også én af årsagerne til, coloQuick først starter sæsonen halvvejs gennem marts. Mens WorldTour-mandskaberne har været i gang siden januar, starter den europæiske sæson først i februar – og så bliver de nationale kontinentalhold prioriteret over et up-and-coming hold fra Danmark. Det kan dog også været positivt, mener Ricky Enø, der vurderer at sæsonens ellers kunne blive for lang for den 12-mand smalle trup.

  Faktum er dog, at den sene sæsonstart betyder færre chancer for at imponere Jesper Worre og resten af Post Danmark Rundt-oligarkiet, der som en kejser i Rom vender tommelfingeren op eller ned for de enkelte cykelhold i Danmark. Derfor skal coloQuick ud at køre stærkt fra første pedalomdrejning, og gerne være flyvende når Post Cup-sæsonen starter med Skive Løbet, Himmerland Rundt og Destination Thy på de tre første dage i maj. For som Ricky Enø selv siger:

  - Man bliver jo ikke udtaget for ingenting.

  Link til artikel »


 •  
  © coloQuick-CULT
  Holstebrovej 104
  7800 Skive
  Danmark
  info@coloquick-cult.dk
  Tlf.: +45 20 22 55 99